Dagens PS

Hedgefonder skydd när börsen skakar

hedgefonder börsen
På med flytvästen, en marknadsneutral hedgefond, om du vill skydda dig i dagens volatila börsklimat, råder Placera.nu. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 24 maj 2021Publicerad: 21 maj 2021

Hedgefonder är ett skydd när börsen skakar. Förklaringen är att hedgefonder inte är lika beroende av hur börsen går, berättar Placera.nu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Börsen har varit svängig sedan de amerikanska långräntorna skenade i mitten av februari och den som inte gillar när börsen gungar kan söka skydd i en marknadsneutral hedgefond.

Nätmäklaren Avanzas sajt Placera skriver att fördelarna är många med att diversifiera med en marknadsneutral hedgefond. Risken minskar och den här typen av fonder har dessutom som ambition att ge avkastning oavsett om börsen går upp eller ned.

Intentionen är att skydda och säkra

Placera påpekar att begreppet hedgefond står för just det, att skydda eller säkra placeraren i kärva tider.

“Det kan de göra genom att de har friare placeringsmandat. De har helt enkelt en större verktygslåda som innebär att de kan investera i olika typer av optionsstrategier, flera olika tillgångsslag som aktier, obligationer, råvaror, valutor och inte minst gå kort marknaden”, framgår det i artikeln.

I rådande börsklimat, med låga räntor, är efterfrågan stor på neutrala hedgefonder där avkastningen uppges vara mellan 4 och 6 procent.

Sajten tipsar även om en tacksam hedgefond att rikta blicka mot, Atlant Opportunity där förvaltarna enligt artikeln “har ett brett fokus” i jakten på lönsamma investeringar med koncentration på case med “explosiv” karaktär.

Investeringarna består, enligt Placera, av såväl nordiska företagsobligationer som  certifikat med medellång löptid; detta gäller förvaltningen av kreditportföljen.

ANNONS

Där till läggs stort fokus på indexdirivat där både optioner och terminer används.

Allt för att minimera riskerna.

Läs även: Analys: Inga nya rekord – men småbolag vinnare »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS