Dagens PS

Svenska kryptovalutan Alice steg 30 000 procent

Henrik Hjelte
Henrik Hjelte är vd på Chromaway, som ligger bakom kryptovalutan Alice tillsammans med spelstudion Antler Interactive. (Foto: Chromaway)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 15 mars 2021Publicerad: 15 mars 2021

I morse lanserades svenska kryptovalutan Alice på börsen Binance till priset 10 cent. Vid lunch var värdet nära 30 dollar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Di Digital som rapporterar om det svenska blockkedjebolaget Chromaway med spelstudion Antler Interactive som lanserade myntet Alice på kryptobörsen Binance.

Kryptovalutan Alice introducerades till priset 10 cent, vid lunchtid var värdet uppe i nästan 30 dollar, en rusning på nästan 30 000 procent.

”Idén med blockkedjan Chromia är att möjliggöra nya typer av användarstyrda applikationer. Det är intressant att ett spel som ‘My neighbor Alice’ kan visa världen nya typer av mer demokratiska organisationsformer, uppblandat med decentraliserad finans”, säger Chromaways vd Henrik Hjelte, om spelet man nu planerar, till Di Digital.

Ska spenderas inuti spel

Kryptovalutan Alice tillhör spelet ”My neighbor Alice” som Antler Interactive ännu inte släppt. Spelet går ut på att användare köper virtuell mark och bebygger den, och allt lagras i blockkedjan. Det har inspirerats av Nintendos bästsäljare Animal crossing och “vara likt Pettson och Findus” i grafiken, enligt spelbolaget.

”Vi har jobbat mycket med att sprida budskapet om spelet inom vårt community och med partnerskap inom kryptosfären, men det här har förstås slagit alla våra förväntningar”, säger Antlers marknadschef Lenny Pettersson om rusningen.

Kryptovalutan Alice ska kunna tjänas in och spenderas i spelet. Enligt planen ska spelet ”My neighbor Alice” släppas i en tidig version under det tredje kvartalet i år, skriver Di Digital.

”Vi har även tankar kring att du ska kunna flytta med dig tillgångar från spelet till andra spel, för att långsiktigt säkra värdet på valutan”, säger Antler Interactives vd, Anna Norrevik till Di Digital.

ANNONS

Läs mer: Bitcoinhandlare kan få böter i Indien – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS