Kryptovalutan bitcoin rusade på söndagen till nära en niomånaderstopp efter den gångna superveckan, rapporterar Reuters.

ANNONS

Förra veckan blev den bästa för bitcoin på fyra år och den starka vinsttrenden för världens största kryptovaluta håller i sig, bortsett från ett litet hack i kurvan under måndagsmorgonen.

Förra veckan rusade bitcoin med 26 procent och på tio handelsdagar är uppgången 35 procent i kölvattnet av bankturbulensen, berättar Reuters.

Under de tidigare morgontimmarna på måndagen föll kryptovalutan tillbaka med 1,8 procent till 27 549 dollar, men på söndagen steg värdet till 28 474 dollar, den högsta noteringen under en enskild handelsdag sedan 12 juni i fjol.

Experten: Därför rusar bitcoin

”Momentumet drivs helt av likviditet, eftersom bitcoin är ett alternativt likviditetsfordon”, säger Markus Thielson, chef för forskning och strategi på det digitala tillgångsföretaget Matrixport baserat i Singapore, till Reuters.

Experten tror att världens ledande kryptovaluta kan klättra till 45 000 dollar dollar i slutet av året.

Under söndagen steg även näst största kryptovalutan, ether, till högsta nivån på sju månader: 1 846,50 dollar men har sedan fallit tillbaka till 1 768 dollar, enligt Reuters.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi, börs och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Bitcoin tokrusar – går bättre än guld [Dagens PS]