Dagens PS

Kryptoexpert: Nästa prisrally för bitcoin först 2024

Krypto mining
Utrustning för mining av kryptovaluta (Foto: TT)
Daniel Bylund
Daniel Bylund
Uppdaterad: 21 feb. 2022Publicerad: 21 feb. 2022

Lång kryptovinter är att vänta om historiska priscykler och den tekniska processen halvering ligger i korten för bitcoin. Det kan innebära att nästa prisrally för bitcoin kan ske först 2024, menar grundaren till en av världen största kryptovalutabörser.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vändningen i bitcoin kan komma först 2024, om bitcoin följer historiska priscykler och den tekniska processen halvering, enligt Du Jun, medgrundare till av världens största kryptovalutabörser Huobi, rapporterar CNBC.

Halvering innebär att ersättningen som betalas ut till de som håller på med kryptobrytning och verifierar transaktioner inom nätverket halveras. Funktionen är inbyggd i koden bakom bitcoin och sker med några års mellanrum. Nästa halvering är beräknad att ske under 2024.

Halvering vid all-time high

Om man ser historiskt har halvering lett till en all-time-high notering för bitcoin. Den senaste halveringen skedde under maj 2020, vilket ledde till att bitcoin under 2021 nådde en toppnotering på över 68 000 dollar. Samma mönster fanns under 2016, vilket tyder på att det finns ett samband mellan halvering och all-time-high för kryptovalutorna.

Svårt att förutse kursutvecklingen

Det är svårt att förutspå kursutvecklingen men det man kan se är att konsekvenserna av halvering har lett till stora prisnedgångar och bitcoin har sedan november förra året tappat 40 procent sen toppen.

“Det är verkligen svårt att förutsäga exakt eftersom det finns så många andra faktorer som också kan påverka marknaden – som geopolitiska frågor inklusive krig, eller covid som också påverkar  marknaden,” sa Du Jun.

Kryptovinter oroar

ANNONS

Den senaste tidens utveckling för bitcoin har lett till att allt fler köpare och säljare har blivit orolig för att en så kallad kryptovinter är här. En kryptovinter kan ta kryptovalutorna in i en björnmarknad med sidledes handel.

“Om den här cirkeln fortsätter är vi nu i ett tidigt skede av en björnmarknad,” sa Du Jun.

Läs mer: Expert: ”Nu blir det kryptovinter”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS