Kryptobluffar är det största hotet mot investerare 2022, enligt den amerikanska organisationen North American Securities Administrators Association.

ANNONS

NASAA är den äldsta internationella organisationen till skydd för investerare, grundad 1919. I en årlig undersökning bland tjänstemän på reglerande myndigheter kommer de fram till att investeringar länkade till kryptovalutor och digitala tillgångar är det överlägset största hotet mot individuella investerare under 2022, rapporterar Bloomberg.

Bedrägerierbjudanden kopplade till skuldebrev, bedrägerier som erbjuds över internet och sociala medier och bedrägerier som involverar egenförvaltade individuella pensionskonton toppar listan.

”Innan du hoppar in i kryptomanin, var uppmärksam på att kryptovalutor och andra relaterade finansiella produkter kan vara något annat, som offentliga fronter för Ponzi-system och andra bedrägerier”, säger Joseph Rotunda, Texas State Securities Board Enforcement Division director i ett uttalande om kryptobluffar.

Investerare bör betrakta investeringar i kryptobranschen ”för vad det är, extremt riskfull spekulation med hög risk för förlust”, säger han.

Bedragare riktar särskilt in sig på pensionärer med löften om hög avkastning på kort tid, enligt NASAA:s undersökning.

ANNONS
ANNONS

”Garanter för avkastning runt 2 procent om dagen, 14 procent i veckan eller 40 procent i månaden är för bra för att vara sant”, skriver de i sin rapport.

Läs även: Kryptoåret 2021: Årets höjdpunkter inom krypto [Dagens PS]