ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Hökaktiga Fed-ledamöter sänker kryptovalutor

Uppdaterad: 07 jan. 2022Publicerad: 06 jan. 2022
kryptovalutor
Signalerna om tidigare höjda räntor från USA:s centralbank Fed har fått flera kryptovalutor på fall på torsdagen. Bilden är ett montage. (Foto: TT)

Signalerna om tidigare höjda räntor från USA:s centralbank Fed har fått flera kryptovalutor på fall på torsdagen.

ANNONS
ANNONS

Anteckningar från den amerikanska centralbanken Federal Reserves möte i december offentliggjordes på onsdagen, som vi berättat.

Det har inte bara fått de globala aktiemarknaderna i gungning. Även kryptovalutamarknaden skakar betänkligt efter att hökaktiga Fed-ledamöter flaggat för en aggressivare penningpolitik med tidigare höjda räntor för att få bukt med det kraftigt stigande inflationen, samtidigt som man aviserat ett slut på pandemistimulanserna.

Bitcoin och ethereum rasar

Det här fick bitcoin, den största kryptovalutan, att rasa med nästan 8 procent på bara 24 timmar till under 43 000 dollar på torsdagsmorgonen, uppger bland andra Forbes med hänvisning till GoinGecko.

Ethereum, den näst största kryptovalutan, hade under morgonen tappat nära 12 procent på ett dygn och handlades enligt artikeln för omkring 3 300 dollar.

Liknande dramatiska nedgångar noterades i flera andra kryptovalutor, däribland i XRP, binances BNB, cardano och solan, enligt Forbes.

Läs även: Planer på höjd ränta sänkte amerikanska börser

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här