Dagens PS

Planer på höjd ränta sänkte amerikanska börser

Powell inflation
Fed-ordföranden Jerome Powell planerar tre räntehöjningar i år och nu ser det ut som att den första kan komma i mars. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 06 jan. 2022Publicerad: 06 jan. 2022

De stora amerikanska börserna föll på onsdagen sedan investerare oroas över att Federal Reserve kommer höja räntan redan i mars.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Protokollet från mötet som Federal Reserve höll i december släpptes på onsdagen och det visar att räntorna kan komma att höjas redan i mars, skriver The Wall Street Journal.

Amerikanska börser föll kraftigt efter att protokollet släpptes, där S&P 500 gick ner 1,9 procent, Dow Jones Industrial Average med 1,1 procent och Nasdaq Composite Index föll med hela 3,3 procent – som var den största minskningen under en dag sedan februari i fjol.

Blickar mot Fed

Nu börjar investerare seriöst fundera på var de ska lägga sina pengar framöver och samtliga har blickarna riktade mot Fed.

“Om Fed tänker gå snabbare fram så är motvinden starkare än vad marknaden såg framför sig i slutet av 2021”, säger chefsstrategen Seema Shah på Principal Global Investors.

Även om de flesta är förberedda att det kommer bli ett skakigt 2022 på börsen så kommer det lite väl tidigt menar många.

“Många av våra kunder tittar på de vinster de har haft och börjar undra, ‘Hej, ska jag ta lite av grädden och lägga pengarna åt sidan?'”, säger Emerson Ham III, senior partner hos Sound View Wealth Advisors.

Läs även: Morgan Stanley: Därför faller mångas börsfavoriter

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS