Coinbase spärrar 25 000 krypto-plånböcker för ryssar

Uppdaterad: 08 mars 2022Publicerad: 08 mars 2022
Coinbase ryssar
Coinbase har blockerat 25 000 kryptoplånböcker som misstänks tillhöra ryssar som sysslar med olaglig aktivitet. (Foto: TT)

Kryptovalutaplattformen Coinbase meddelar att de spärrat över 25 000 plånböcker som de misstänker tillhör ryssar som gör olagliga aktiviteter. 

ANNONS
ANNONS

De blockerade adresserna står för 0,2 procent av Coinbase 11,4 miljoner användare som gör transaktioner månatligen enligt data från 2021, skriver Bloomberg. Coinbase är börsnoterat på Nasdaq-börsen i USA.

“I dag blockerar Coinbase över 25 000 adresser relaterade till ryska individer eller juridiska personer som vi tror ägnar sig åt olaglig aktivitet, av vilka många har identifierats genom våra egna proaktiva utredningar. Vi delade dem med regeringen för att ytterligare stödja verkställandet av sanktioner”, skriver Paul Grewal, Coinbases chefsjurist, i ett blogginlägg.

Efter att Ryssland invaderade Ukraina uppmanade USA:s regering kryptovalutaplattformar att säkerställa att ryska individer och organisationer inte använder virtuella valutor för att undvika de sanktioner som lagts mot Ryssland. Stora kryptovalutaplattformar som Coinbase och Binance har meddelat att de tänker begränsa sanktionerade individer, men kommer inte att förbjuda alla ryska användare.

Läs även: USA satsar på sanktioner på bitcoin för rika ryssar

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.