Bitcoin stiger nära 9 procent efter att ett läckt dokument från USA:s finansdepartement visat på stöd för kryptoindustrin. 

ANNONS

En bitcoin kostade 42 177 dollar vid 13-tiden svensk tid, en uppgång på 8,8 procent de senaste 24 timmarna. Andra kryptovalutor som ether stiger också kraftigt.

Rusningen började på tisdagskvällen efter att det amerikanska finansdepartementet (US Treasury) publicerade ett uttalande online som svar på en kommande verkställande order från USA:s president om kryptovalutor, rapportererar CNBC.

Uttalandet från USA:s finansminister Janet Yellen avpublicerades strax därefter men hann plockas upp av kryptoentusiaster online.

Nyhetsbyrån Reuters och andra nyhetstjänster har rapporterat om att en presidentorder om kryptovalutor är nära förestående.

”Det läckta uttalandet från finansministeriets har välkomnats av kryptomarknaden eftersom det verkar fokusera på utvecklingen av branschen, snarare än på att införa orealistiska regleringar”, säger Yuya Hasegawa, marknadsanalytiker på den japanska kryptoplattformen Bitbank till CNBC. 

Cameron Winklevoss, medgrundare till kryptoplattformen Gemini kallar presidentordern för ”konstruktivt förhållningssätt till genomtänkt kryptoreglering.”

Läs även: Coinbase spärrar 25 000 krypto-plånböcker för ryssar [Dagens PS]