Efter några riktigt skakiga veckor på kryptomarknaden och ett ödesmättat uttalande från JP Morgan Chase vd Jamie Dimon sjönk bitcoin under onsdagen med 7 procent, rapporterar Kitco. 

ANNONS

Det var i samband med ett minst sagt ödesmättat uttalande från JP Morgan Chase vd Jamie Dimon vid en finanskonferens i New York under onsdagen som kryptovalutan sjönk med 7 procent för att sedan landa under 30 000 dollar.

Ett tapp som kommer efter att valutan legat och pendlat mellan 28 000 och 32 000 dollar tidigare i veckan, vilket möjligen ingett en strimma hopp.

En orkan att vänta

Att bitcoin fortsatt är förenat med stora risker framgick dock med största tydlighet när Dimon med hjälp av en och annan vädermetafor beskrev läget på marknaden.

”Du vet, jag sa att det finns stormmoln, men jag kommer att ändra det…det är en orkan”, sade Dimon.

Han var även noga med att poängtera att läget på marknaden snabbt kan gå från gynnsamt till katastrofalt och att man som investerare inte kan sätta allt sitt hopp till Fed.

Tvärtom anser Dimon inte att Fed gjort tillräckligt för att skydda Europa från skenande oljepriser och krigets konsekvenser, vilket avspeglar sig på Wall Street.

Att bitcoin och andra kryptovalutor går en osäker framtid till mötes tycks dock inte ha skrämt bort alla investerare. Inte heller Dimons stormiga uttalanden. Än.

ANNONS
ANNONS

Tvärtom tycks intresset för kryptoinvesteringar åter vara på banan. Särskilt då bitcoin som fortsatt dominerar kryptoinvesteringarna, till skillnad från etherum, som enligt Kitco har det lite tuffare.

Läs även: Raset avskräcker inte kryptovaluta-investerare [Dagens PS]

Läs även: JP Morgan-VD: Finansiell orkan att vänta[Dagens PS]