I Sydkorea har en domstol utfärdat en arresteringsorder för grundaren av Terraform Labs ekosystem för kryptovalutor, Do Kwon.

ANNONS

En domstol i Seul, i Sydkorea, har utfärdat en arresteringsorder på Terraform Labs gundare Do Kwon och ytterligare fem personer med anklagelser om brott mot landets kapitalmarknadslagar, det rapporterar Bloomberg.

Åklagarmyndigheten i Seul uppger att alla sex personer på arresteringsordern finns i Singapore.

Kollapsen skakade tron på digitala tillgångar

När Terra-plattformen imploderade i maj i år utlöste det en global kryptokollaps, inklusive kollapsen av TerraUSD stablecoin, även kallad UST, något som skakade tron på digitala tillgångar som ännu inte har återhämtat särskilt mycket av förlusterna.

Do Kwon befann sig mitt i en av de största kollapser krypton upplevt när TerraUSD tappade mot den amerikanska dollarn och slog ned det ekosystem han hade byggt upp. Priserna på både Luna, en annan kryprovaluta i Do Kwons ekosystem, och TerraUSD föll nästan till noll, vilket kan jämföras med de 60 miljarder dollar, drygt 626 miljarder kronor, de en gång värderades till.

Utlöste undersökningar i både Sydkorea och USA

Terras kollaps utlöste undersökningar om förnyad regulatorisk granskning av stablecoins både i Sydkorea och i USA. Stablecoins är kryptovalutor som är knutna till en valuta som den amerikanska dollarn och de är populära bland investerare som vill placera pengar i annat än mer flyktiga valutor. Stablecoins gör även att det blir lättare att flytta pengar till kryptobörser.

När anklagelserna om olaglig aktivitet bakom TerraUSD:s kollaps fördjupades i juli i år, gjorde åklagare en razzia mot Terraform Labs medgrundare Daniel Shins hem. Do Kwon har sagt att han tänker samarbeta, när det är dags.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Terra: Han varnade för 600-miljarderskraschen [Dagens PS]

Läs mer: Därför rasar bitcoin ner i källaren – fem orsaker [Dagens PS]