Hackaren utförde den hittills största kryptovalutakuppen – den drabbade Poly Network – men nu har hela bytet på motsvarande 5,2 miljarder kronor återbetalats, det blev ett ”lyckligt slut”, enligt hackaren Mr. White Hat.

ANNONS

I dag, onsdag, ska så gott som alla tillgångar på Poly Network vara återställda, enligt den kinesiska kryptovalutaplattformen som nyligen utsattes för den hittills största kryptovalutakuppen i historien, där bytet blev motsvarande 5,2 miljarder kronor.

I måndags uppgav Poly Network att hackaren återbetalat alla kryptovalutor.

Det var den 10 augusti som Poly Network, som är en decentraliserad finansplattform, meddelade att man hackats.

Flera spår säkrades efter hackerattacken och uppmaningen gick ut att återbetala pengarna med löfte om en belöning på 500 000 dollar för att säkerhetsbristen i systemet hade avslöjats.

Kallar sig själv Mr. White Hat

Hackaren, som kallar sig själv Mr. White Hat, följde rådet och har nu återbetalat alla pengar. Enligt CNBC bäddade hackaren in ett meddelande i den sista transaktionen av medlen:

”Ta det lugnt, det här är ett lyckligt slut. Jag förstår att mitt vilda och galna beteende lett till en kris för er och ert team. Jag ber om ursäkt för detta, detta måste vara ett av våra livs största äventyr. Mitt beteende kan verka konstigt, men de utgör ett försök att i min egen stil bidra till Poly-projektets säkerhet”, skrev hackaren, enligt CNBC.

Rekordmånga stölder har i år på bara sju månader skett på decentraliserade finansplattformar, där banker inte är inblandade i transaktionerna. Mellan januari och juli har analysfirman Ciphertrace registrerat stölder till ett värde av 474 miljoner dollar, rapporterar Reuters.

ANNONS
ANNONS

Så sent som i slutet av förra veckan stals 97 miljoner dollar i kryptovalutor i en attack mot den japanska kryptobörsen Liguid, vilket Dagens PS berättade om då.

Läs även: Svensk dollarmiljonär på att hacka företag [Dagens PS]

Läs också: Pensionär får tillbaka lösenord – blev 26 miljoner rikare [Dagens PS]