VECKANS SVAR – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

Flera intressanta ämnen har berörts under veckan, och i skrivande stund har 3.363 av Dagens PS läsare under veckan valt att säga sitt i våra omröstningar. I måndags ställde vi exempelvis frågan: är bensinen för dyr? Med anledning av det rusande bensinpriset och den aktiva miljödebatten var det naturligt att frågan engagerade många läsare, både på Facebook och i omröstningen. En klar majoritet röstade ja:

LÄS MER: Bensinupproret: ”Inte acceptabelt” [Dagens PS] >

I tisdags var frågeställningen huruvida det var rimligt att Malin Björk (V), helt enligt EU:s regler, tagit ut en miljon i traktamente att använda i sitt arbete vid parlamentet i Bryssel. I år har flera fall av misstänkt ersättnings-fiffel uppdagats, så förtroendet är lågt. Därför var läsarna väldigt överens i omröstningen:

LÄS MER: V:s toppkandidat granskas för miljontraktamente [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

Onsdagens fråga engagerade inte lika många läsare. Vi frågade om ni litar på onlinebetalningar, och sju av tio gör också det. Landskapet för onlinebetalningar är relativt oförändrat, bedrägerivågen till trots. Vidare handlade torsdagens fråga om det heta debattämnet kärnkraft. Dagens PS läsare var överens om att kärnkraften behövs, då över 80 procent röstade ja. Ämnet har varit på tapeten i nästan 40 år, och ännu är det oklart vilka siffror som egentligen är fakta.

LÄS MER: Äldre och företag luras i falska Klarna-köp [Dagens PS] >

LÄS MER: Di: Kärnkraftkoalition ger ny energi [Dagens PS] >

Den verkliga vattendelaren för veckan kom i dag. Fredagens upplaga av Dagens Fråga handlade om Greta Thunberg och hennes miljöaktivism. Vissa kan nog vifta bort den unga aktivistens initiativ på grund av hennes ringa ålder, och andra menar att hennes budskap upplevs som viktigare och situationen än mer brådskande när det kommer från ett barn. Röstningen är i skrivande stund nästan helt jämn mellan två av de tre alternativen:

LÄS MER: I dag träffas Greta Thunberg påven [Dagens PS] >