Dagens PS

Svea Solar kan förbjudas installera solceller

Svea Solar riskerar att förbjudas installera solceller.
Svea Solar riskerar att förbjudas installera solceller. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 maj 2023Publicerad: 23 maj 2023

Svea Solar, den största installatören av solceller i Sverige, riskerar att förbjudas installera solceller på grund av flera allvarliga tillbud.

ANNONS
ANNONS

Elsäkerhetsverket har fått in flera anmälningar om allvarliga tillbud hos Svea Solar och ifrågasätter om bolaget följer sitt egenkontrollprogram, det rapporterar Realtid.

Riskerar installationsförbud

Flera olyckor där bolagets anställda fått ström genom kroppen i samband med installationsarbete har inträffat och tidigare har Arbetsmiljöverket haft åsikter om bolagets arbete med fallrisker.

Elsäkerhetsverket tycker att tillbuden är så allvarliga att Svea Solar nu riskerar att förbjudas installera solceller om bolaget inte snarast inför förbättringar, det skriver Realtid.

Elsäkerhetsverket ifrågasätter inte Svea Solars egenkontrollprogram, utan om det verkligen följs på det sätt som bolaget uppger.

Tar synpunkterna på allvar

Senast den 31 maj ska Svea Solar svara på Elsäkerhetsverkets frågor om rutiner, regelefterlevnad och stöd för installatörer.

Johannes Boson ansvarar för Svea Solars svenska verksamhet, han säger till Realtid att bolaget tar synpunkterna från Elsäkerhetsverket och Arbetsmiljöverket på största allvar.

ANNONS

Han påtalar att Svea Solar från 2019 och framåt har gjort cirka 20 000 installationer, och att det procentuellt sett är en liten del som har gått fel, det skriver Realtid.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Europas snabbast växande bolag – flera svenska ägare 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS