Dagens PS

Stora Enso: Aktie och bolagsfakta

Stora Enso Flagga
Stora Enso (Foto: TT)

Stora Enso är ett globalt skogsindustriföretag med huvudkontor i Helsingfors, Finland. Bolaget har sina rötter redan 1288 och har en lång historia inom skogsbruk och träprodukter. De är idag en ledande producent av förnybara lösningar inom bioekonomi.

Kursgraf Stora Enso

ANNONS
ANNONS

Historia och utveckling

Stora Enso är resultatet från sammanslagningen av Finska Enso och svenska Stora Kopparbergs Bergslags Aktiebolag 1998.

Företaget har en betydande global närvaro med produktionsanläggningar och försäljningskontor i över 30 länder. Stora Enso strävar efter att utnyttja skogens resurser för produktion och utveckling av tidnings- och bokpapper, konsumentkartonger, industriförpackningar samt olika sorters träprodukter. Bolaget har även en stark inriktning på innovation och forskning för att utveckla nya biobaserade material och produkter.

Teknisk analys Stora Enso

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Bred kundbas

Företaget är en viktig leverantör till olika branscher, inklusive förpackningsindustrin, tryckerier, byggsektorn och livsmedelsindustrin. Genom sina produkter bidrar Stora Enso till en cirkulär ekonomi och en minskad användning av fossila bränslen.

Stora Enso har cirka 21 000 anställda och är börsnoterat på Helsingfors och Stockholms börser. Deras huvudkontor ligger i Helsingfors, Finland. VD för bolaget är Annica Bresky. Ordförande för styrelsen är Antti Mäkinen. 

Bolaget fortsätter att blomstra som en pionjärkraft inom hållbara lösningar för en hållbar framtid.

Du kan läsa mer om dem här: https://www.storaenso.com

Läs mer om Stora Enso

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS