Dagens PS

Orrön Energy: Aktie och bolagsfakta

Orrön Energy
Orrön Energy (Foto: Orrön Energy/Facebook)

Orrön Energy är ett energibolag. Orrön Energy startades 2022, men kan spåra sina rötter tillbaka till Lundin Energy och dess föregångare Lundin Petroleum. Dessa bolag bildades i början av 2000-talet.

Kursgraf Orrön Energy

ANNONS
ANNONS

Utökat sin verksamhets portfölj

Under mer än 20 år levererade Lundin Energy sin framgångsrika strategi för organisk tillväxt och skapade betydande värde för sina aktieägare, med en sammansatt årlig genomsnittlig avkastning på 28 procent. Sedan Orrön Energy blev ett förnybart bolag i juli 2022, har dem utökat sin verksamhets portfölj genom förvärv. Vidare har de ökat sin prognostiserade årliga elproduktion från 300 till 800 GWh i slutet av 2022.

Vind- och vattenkraftstillgångar

Bolagets kärn portfölj består av vind- och vattenkraftstillgångar i Norden och målet är att fortsätta växa denna portfölj genom förvärv och förlänga tillgångarnas livslängd genom “repowering”, livslängd och expansionsprojekt. Utöver den nordiska portföljen har Bolaget utökat sin geografiska räckvidd till Europa, initialt Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

Teknisk analys Orrön Energy

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Orrön Energys Säte

Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och aktien handlas på Large Cap. VD för bolaget är Daniel Fitzgerald, ordförande är Grace Reksten Skaugen. Orrön Energy har vunnit flera utmärkelser för sitt miljöengagemang och innovativa arbete. Företaget har ett team av experter inom energisektorn och samarbetar med olika partners för att främja grön energi.

Läs mer på deras hemsida här.

Läs mer om Orrön Energy

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS