Dagens PS

Hedgefond-topp häktad – får spridningseffekter

Meta
Indexen på Wall Street stabiliserades på onsdagen. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 02 sep. 2022Publicerad: 02 sep. 2022

En topp på Londonbaserade hedgefonden Glen Point är häktad i Spanien för misstänkt marknadsmanipulation – och det får spridningseffekter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bloomberg berättar att Neil Philips, medgrundare av hedgefonden Glen Point, med säte i London, är häktad i Spanien på begäran av åklagare.

Han står anklagad för manipulation av valutamarknaden.

Kände valutaspekulanten och filantropen George Soros var en av investerarna när Philips och en kumpan startade hedgefonden Glen Point.

Tidigare i veckan gick USA ut med kravet på att Philips skulle gripas, vilket skedde och nu resulterat i att han sitter inlåst i häkte i Spanien.

Händelsen har enligt Bloomberg lett till att Kirkoswald Kapitalförvaltning ledighetsförklarat flera anställda som arbetat på Glen Point.

Kapitalförvaltningsbolaget inväntar enligt en person med insyn i processen på mer information men har enligt uppgift sagt att man inte har anledning att tro att de anställda som nu fått ledigt varit inblandade i något brottsligt.

Neil Philips har, enligt artikeln, varit involverad i några av de största hedfonderna på Wall Street och fler hedgefondförvaltare kan komma att vidta åtgärder på liknande sätt som Kirkoswald Kapitalförvaltning nu gjort, framgår det.

Philips är inte ensam om att riskera åtal i härvan. Minst ytterligare två personer riskerar åtal för att ha medverkat i den misstänkta marknadsmanipulationen, som ska ha ägt rum i slutet av 2017, enligt anklagelserna.

ANNONS

Läs även: Daytrader fälls i unik dom – första i Sverige

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS