USA-börsen var fortsatt skakig på tisdagen där indexen gick upp och ner. Dow Jones fortsatte ned för fjärde dagen i rad. 

ANNONS

Dow Jones Industrial Average sjönk 0,26 procent på tisdagen medan S&P 500 i stället steg med 0,25 procent och Nasdaq Composite steg med 0,98 procent, skriver CNBC. 

USA-börsen var fortsatt skakig

Börsen skakade och verkade inte riktigt veta vilken riktning den skulle ta på tisdagsmorgonen. Vid ett tillfälle steg Dow Jones mer än 500 poäng, för att sedan falla igen.

”Vi är på en marknad där du helt enkelt inte kan hålla fast vid några rally”, säger Paul Hickey från Bespoke Investment Group.

Enligt honom är det inte alls ovanligt med tanke på börstrenderna under de senaste dagarna – ”och jag tror att vi bara kommer att se mer av detta framöver.”

För techaktier såg det betydligt ljusare ut än på sistone, där både Apple och Microsoft steg med över 1 procent.

För aktier som IBM, Home Depot och JP Morgan Chase fortsatte dock nedgången och tillsammans drog de ner Dow Jones till röda siffror.

Stigande inflation och krig

En marknad som går åt alla möjliga håll ser ut att fortsätta framåt, eftersom den följer hur pass mycket Federal Reserve kommer agera för att dämpa den stigande inflationen. Investerare fortsätter även att övervaka det pågående kriget i Ukraina och lockdowns i Kina.

ANNONS
ANNONS

”Eftersom vi har en känsla bland folk att inga av dessa tryck kommer att lätta, så tror jag att vi har en marknad som känns i stort sett riktningslös”, säger Tim Lesko på Mariner Wealth Advisors.

Läs även: Lockdowns får Kinas arbetslöshet att skena [Dagens PS]