Europeiska aktier går redan bättre än amerikanska. Och avståndet kommer bara öka, spår investmentbanken.

ANNONS

Rapportsäsongen pågår i USA och bolagens resultatrapporter sätter i mångt och mycket positivt avtryck på aktiemarknaden. Dessutom höjde den amerikanska centralbanken inte räntan mer än befarat, vilket fick många att pusta ut.

Ändå fortsätter eurozonen att överprestera på aktiemarknaden, visar det sig. Och det är ovanligt historiskt.

Den amerikanska storbanken Goldman Sachs chefsstrateg Peter Oppenheimer har tidigare berättat att europeiska aktier redan går bättre än amerikanska. Techaktierna i det amerikanska toppindexet S&P 500, som brukar användas som en fingervisning för hur det går för den amerikanska börsmarknaden har det, kommer gå sämre än utländska aktier.

Dåligt läge för S&P 500

Men det kommer gå ännu sämre för de amerikanska aktierna, rapporterar den amerikanska nyhetssajten CNBC, som rapporterar om affärsnyheter.

Det är otroligt ovanligt att europeiska ekonomin går bättre än den amerikanska.

50 starka euro-aktier

Euro Stoxx 50, som är ett europeiskt index för 50 storbolag inom eurozonen, har underpresterat i förhållande till S&P 500 med över 100 procent det senaste årtiondet. Men det senaste året har det varit tvärt om.

”Om världsekonomin fortsätter växa och räntorna förblir stabila kan vi räkna med att Europa fortsätter att prestera bättre än USA” sade Oppenheimer den 2 februari, angående aktiemarknaden.

Läs mer om aktier:

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Sveriges ekonomi skräckexempel internationellt [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Matpriserna sänks efter att regeringen ryter till [Dagens PS]

5 konkurser vi aldrig glömmer [Dagens PS]

Elbolagen skor sig – hushållen får betala [Dagens PS]