Efter 13 år med onoterade investeringar för Sjätte AP-fonden öppnar vd Henrik Jerner dörren till noterade VC-bolaget Northern CapSek och VC-fimornas mystiska värld.

Se intervjun här:

Northern CapSek Ventures, noterat på NGM, investerar i bolag som kommit en bit på vägen, har proof-of-concept, en fungerande teknik och begynnande intäkter. Några av bolagen man jobbar med i dag är de noterade innehaven AppSpotr och Hoodin och det onoterade PubQ.

PubQ har ett kassasystem för restauranger där användarna kan beställa och betala via appen. CapSek räknar med att PubQ kan rulla ut sitt system till restauranger inte bara i Sverige och Europa utan hela världen.

En del av kakan

För att investera i den här typen av snabbväxande techbolag i den här tidiga fasen krävs ofta ett betydande kapital, inte sällan på flera miljoner kronor, och ofta räcker inte ens det. Genom att investera i CapSek kan man få ett indirekt ägande i de här bolagen och den här sektorn, och vara med på den värdeskapanderesa som det svenska tech-undret står för.

Läs också Emergers senaste analys på Northern CapSek Ventrues där Emergers går igenom bolaget, utsikterna och hur man effektivt kan exponera sig mot investeringar i onoterade tech-bolag här.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Investerar i brytpunkten när start-up övergår i scale-up