Dagens PS

Indienfond trotsade andra pandemivåg

Indienfond pandemivåg
Carnegie Indienfond har levererat avkastning till sina investerare trots att andra pandemivågen drabbade landet hårt. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 17 aug. 2021Publicerad: 17 aug. 2021

Carnegie Indienfond har levererat avkastning till sina investerare trots en andra pandemivåg som drabbade landet hårt.

ANNONS
ANNONS

I april och maj i år slog en andra pandemivåg mot de inhemska bolagen i Indien, men inte lika hårt som i fjol då nedstängningarna var mer omfattande – och det gjorde att Carnegie Indienfond, enligt förvaltaren Gunnar Påhlsson, gick upp både i juni och juli, berättar Privata Affärer.

Kärninvesteringarna går bra

Fonden ökade 1,42 procent i juli och 1,92 procent i juni och på ett år har Carnegie Indienfond gått upp med 13,75 procent, vilket förklaras med att fondens kärninvesteringar utvecklats starkt, däribland inom byggsektorn där företagens marginaler i landet ökat, även om högre råvarupriser samtidigt pressat marginalerna, framgår det.

“Ett par exempel är husmarknaden som vuxit kraftigt. Investeringen i Asian Paint gick bra då försäljningen steg med 91 procent, vilket ledde till att vinsten ökade med 89 procent”, förklarar Gunnar Påhlson i artikeln.

Även investeringen i ilcici Bank och innehaven i it-sektorn uppges ha varit positiva, medan fordonsindustrins rapporter kommit in sämre, skriver Privata Affärer.

“Carnegie Indienfond erbjuder exponering mot en av världens mest spännande tillväxtmarknader”, skriver investmentbanken om sin fond.

Här kan du följa utveckla i fonden i realtid.

Läs mer: Avkastningen 500 procent i bästa Sverigefonden

ANNONS

Läs vidare: Därför ska du dumpa Kinafonder

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS