Fintechbolaget Lendify som är onoterat ska ta in 300 miljoner kronor i en företrädesemission med teckningsvillkoren 1:1.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget uppges ha ett starkt stöd från ägarna och de största ägarna har meddelat att de kommer att teckna sig i emissionen.

Med kapitaltillskottet ska man accelerera tillväxttakten och man ser goda tillväxtutsikter, givet att bankerna fortfarande innehar 98 procent av marknaden.

ANNONS
ANNONS

”Detta är en emission där endast befintliga aktieägare tillåts delta. Bolaget har starkt stöd från ägarna och de största ägarna har meddelat att de kommer att teckna sig i emissionen. Med ett kapitaltillskott på SEK 300m kan vi accelerera tillväxttakten. Tillväxtmöjligheterna är väldigt goda med tanke på att bankerna fortfarande besitter en marknadsandel på 98%”, säger Nicholas Sundén-Cullberg, vd för Lendify.

Lendify fick tidigare i år nobben av Finansinspektionen på ansökan om att bedriva så kallad finansieringsrörelse, vilken även gjorde att planerna på att ta in 700 miljoner kronor till en börsnotering kapsejsade.