Dagens PS

Arnault: Anklagelserna är "absurda"

Arnault
LVMH:s vd Bernard Arnault står anklagad för penningtvätt (Foto: Michel Euler/AP).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 02 okt. 2023Publicerad: 02 okt. 2023

Världens näst rikaste man Bernard Arnault misstänks ha tvättat pengar åt en rysk oligark. Nu svarar han på anklagelserna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På lördagen kunde Dagens PS rapportera om att världens näst rikaste man och vd för LVMH, Bernard Arnault, står anklagad för penningtvätt.

Den franska finanspolisen Tracfin har sedan 2022 undersökt fastighetsaffärer där Arnault och den ryske oligarken Nikolai Sarkisov är inblandade. Det uppger den franska tidningen Le Monde.

Sarkisov har köpt fastigheter i den exklusiva skidorten Courchevel med pengar som han ska ha lånat av LVMH:s vd, enligt CNBC.

Både Bernard Arnault och Sarkisov nekar till brott, enligt deras talespersoner. I ett uttalande säger Arnaults advokat, Jacqueline Lafont, att anklagelserna är “absurda” och saknar grund.

“Transaktionen som möjliggjorde utbyggnaden av Hotel Cheval Blanc i Courchevel är helt känd och genomfördes lagligt och med juridiskt stöd”, skriver hon i uttalandet, enligt CNBC.

“Vem kan på allvar tro att Bernard Arnault, som under de senaste 40 åren har utvecklat Europas och Frankrikes ledande bolag, skulle bedriva penningtvätt för att bygga ut ett hotell?”, fortsätter hon.

Enligt en förundersökning finns det i nuläget inget som tyder på att något brott ska ha begåtts.

Läs även:

LVMH:s vd misstänks ha tvättat pengar åt rysk oligark

Lyxindustrin åker på stryk – aktierna haltar

ANNONS
ANNONS
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS