14 000 mindre spelbolag och spel-relaterade bolag har gått i konkurs i Kina de senaste månaderna efter att landets regering slagit ned hårt på industrin, rapporterar South China Morning Post

ANNONS

Under förra året rapporterade Dagens PS rapporterat om utvecklingen för dator-, tv- och mobilspelsbranschen i Kina, där staten under hösten begränsat barns spelande till max tre timmar per vecka och där statlig media skrivit att ”onlinespel är elektroniska droger”. Detta efter att landets president Xi Jinping i mars uttalade farhågor om barns psykiska hälsa på grund av spelberoende.

Myndigheten The National Press and Publication Administration (NPPA), som bestämmer vilka spel som får ges ut och inte i landet,  har inte utfärdat några nya spellicenser sedan i juli. Det har lett till att 14 000 mindre spelbolag och spel-relaterade bolag gått i konkurs de senaste månaderna, rapporterar South China Morning Post.

Större bolag som Bytedance, Baidu och Tanwan Games har trimmat sina förluster genom att sparka personal, och Tencent och NetEase satsar mer på utländska marknader.

Myndigheten NPPA har inte gett någon förklaring eller kommentar till varför inga nya licenser för spel utfärdats. Avbrottet är det längsta sedan 2018 då inga licenser utfärdades på nio månader.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Kinesisk media: ”Onlinespel är elektroniska droger” [Dagens PS]