Samtidigt som filmen ”House of Gucci” når biograferna kan en lyckligt lottad Airbnb-gäst plus sällskap få tillfälle att bo i villan intill italienska Comosjön. Den är en av de största residensen vid sjön och har anor från 1500-talet.

ANNONS

Filmen ”House of Gucci” kom ut för någon veckan sedan och för den som vill bo och leva som familjen Gucci kan själv prova på att göra det på ett utsatt datum som är 30 mars nästa år.

Den 6 december öppnade Airbnb bokningssystemet för två personer att skämma bort sig själva lite extra med en natt på Villa Balbiano som villan heter egentligen, skriver Robb Report. 

Huserade italienska kardinaler

I filmen är villan Aldo Gucci:s residens, modehusets grundare Guccio Gucci:s äldste son. I verkligheten huserade det ståtliga bygget italienska kardinaler från slutet av 1500-talet och det hölls många storslagna middagar och festivaler i Villa Balbiano.

Interiören är en fröjd för konstsamlare eftersom många konstverk och möbler kommer från 1600-talet och framåt och har plockats upp hos auktionshusen Christie’s och Sotheby’s.

Villa Balbiano
House of Gucci är en konstsamlares dröm. (Foto: My private villas)
Villa Balbiano
Varför inte testa att sova som en modekung – för en natt. (Foto: My private villas)

Sex sviter

”House of Gucci” kan stoltsera med totalt sex sviter, samtliga designade av den franske arkitekten Jacques Garcia.

Utanför finns en pool och en privat båtbrygga och sjöbod för den som vill lära känna den pittoreska sjön bättre.

Villa Balbiano
För den som inte vill bada i Comosjön finns det en pool. (Foto: My private villas)
Villa Balbiano
De olika rummen fortsätter i utsvävade färger och material. (Foto: My private villas)

 

ANNONS
ANNONS

Vad kostar då den där speciella natten i slutet av mars nästa år? För den som vill bo som familjen Gucci är kanske 1 125 dollar, eller drygt 10 000 kronor, värt det.

Läs även: Historien bakom den nya filmen House of Gucci [Dagens PS]