Dagens PS

Västsveriges lyxigaste campingplatser

campingplatser
I Sverige finns det gott om lyxiga campingplatser. (Foto: Unsplash)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 02 juli 2021Publicerad: 02 juli 2021

Intresset för camping har skjutit i höjden på grund av pandemin. För att underlätta för alla nybörjare listar Göteborgs-Tidningen sina tips på Västsveriges lyxigaste campingplatser.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vänersborg – Ursand Resort & Camping

Ursand Resort & Camping ägs av Bert Karlsson och var en av sommarens mest populära campingplatser förra året. Här finns något för alla – husvagnsplatser, stugor och båtplatser. Vad som gör Ursand särskilt lyxigt är den vackra sandstranden som sträcker sig längs Vänern. Det finns dessutom ett spa för de vuxna som vill unna sig. 

Strömstad – Daftö Camping Resort

Daftö ligger söder om Västkustens Strömstad. Campingen är en mycket populär destination för särskilt barnfamiljer på grund av sin imponerande äventyrspark Daftöland med pirattema. För de som är oroliga över pandemin kan Daftö dessutom utlova ombokning för hela året.

daftö

Daftöland på Daftö Camping. (Foto: Daftöland)

  

Uddevalla – Hafsten Resort

Hafsten Resort är en av Västkustens mest ultimata campingplatser. Campingen har både en sandstrand och poolområde med gott om plats för semestrande gäster. Hafsten är perfekt för den rastlöse, med aktiviteter såsom tennis, zipline och golf, och utlovar dessutom klassisk västkustmiljö.

ANNONS
hafsten

Hafsten. (Foto: Haftsten Resort & Camping)

    

Varberg – Apelviken

Apelviken är en av Västsveriges mest exotiska campingplatser. Campingplatsen har en vacker sandstrand som sträcker sig flera kilometer och ligger dessutom nära surfparadiset i Varberg. I Varberg finns ett gott utbud av butiker och restauranger. Apelviken har också infört flera säkerhetsåtgärder mot corona.    

Lidköping – Kronocamping

Lidköpings Kronocamping erbjuder gäster gott om sportiga aktiviteter men också ett spa för den som vill ta det lugnare. Campingen har dessutom en enastående sjöutsikt. Hit kan du komma med din husbil eller husvagn, men det finns också stugor att bo i för den som kommer utan bil.     

Årjäng – Årjäng Camping och Stugor Sommarvik

Årjäng Camping utsågs 2019 till Sveriges mest barnvänliga camping av Barnsemester. Campingen är öppen året om och utlovar gäster en vacker utsikt över Värmlandsskogarna. Aktivitetslistan är fullspäckad med allt från minigolf till kanotpaddling. 

ANNONS

Läs hela artikeln på Göteborgs-Tidningen.

Läs mer: Semestra i Sverige i sommar  

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS