I år lanserar SJ ett nytt tågluffarkort. Under sju, femton eller trettio dagar kan du resa obegränsat med tåg och kortet är giltigt under perioden 14 juni till 15 augusti. Ett populärt resmål med tåg är Bergslagen. Dagens PS har därför tagit fram en liten Bergslagenguide. 

ANNONS

Det har blivit allt mer populärt på senare år att tågluffa. Med sommarkortet kan du ta dig till flera platser runt om i Bergslagen. Det är även ett perfekt sätt att spendera semestern på hemmaplan. Det här är Dagens PS Bergslagenguide:

Bergslagen Kanot Semester Tåflugg
Upptäck vackra Bergslagen med kanot i sommar. (Foto: TT)

Paddla kanot i ÖrebroTa tåget till Örebro och upplev någon av länets sex kanotleder. Kanot är ett underbart sätt att uppleva Bergslagen. I Bergslagen har du varierande paddling med älvar och åar som Nittälven, Järleån och Rastälven. Samtliga leder bjuder på varierande landskap. Rastälven består exempelvis av både forssträckor och små sjöar.

Bergslagens magiska natur

Koppla av på Åkerby Herrgård. Mitt i Bergslagens magiska natur ligger Åkerby Herrgård. För att komma hit tar du tåget till Nora. Runt omkring herrgården finns sjöar, skogar, dalar och höjder som skapar upplevelser utöver det vanliga. Naturen runt omkring bjuder in till promenader, vandring, bad och andra aktiviteter.

Mountainbike Bergslagen Hemester Tågluff
Det finns naturupplevelser för både nya och erfarna cyklister i Bergslagen. (Foto: TT)

Bergslagen by mountainbikeDet finns stora möjligheter att cykla mountainbike i Bergslagen. Här finns både historiska stigar och utmanande skogsvägar att upptäcka. Ta förslagsvis tåget till Lindesberg och välj mellan tre rundslingor och en längre förbindelseled till Nora. Det finns naturupplevelser som passar både nya och erfarna cyklister.

 

Tällberg Semester Hemester
Besök Tällberg och njut av milsvid utsikt. (Foto: TT)

Ta tåget till Tällberg. Tällberg är beläget i hjärtat av Dalarna och ligger i en sluttning mellan Leksand och Rättvik med utsikt över Siljan. Här kan du uppleva Tällbergsstrandens bad eller vandra i Digerbergets naturreservat. Här finns flera hotell att välja mellan och avkopplande spa.

ANNONS
ANNONS

Fakta om SJ Tågluffarkort 2021:

  • Pris från 1145:-
  • Alla linjer inom Sverige
  • Köp av tågluffarkortet ger dubbla SJ Prio poäng.
  • Öppen reseperiod 14/6 – 15/8
  • Dagtåg 2 kl
  • Nattåg 2 kl sittplats
  • 20% rabatt i bistron samt på förbeställd mat
  • Platsreservation ingår där möjligt
  • Förköp kortet 15 dagar innan första resedag
  • Scandic ger 15 – 20% rabatt på hotell till de som köper tågluffarkortet och är SJ Prio medlemmar.


Läs även:
Bellevueparkens dolda pärlor [Dagens Ps]