I höst öppnar en ny turistattraktion i New York, där du som besökare kan få sväva nästan 400 meter upp i luften i en glashiss. Vågar du? 

ANNONS

Den nya turistattraktionen öppnar i oktober 2021 i New Yorks fjärde högsta byggnad, One Vanderbilt. Skyskrapan invigdes i september förra året och har ett centralt läge på Manhattan. 

Utsikt över Empire State Building 

Turister kommer få njuta av fantastiska utsikter från ett observationsdäck högst upp i byggnaden. Från utkiksplatsen, som kallas The Summit, kan man blicka ut över andra kända skyskrapor såsom Empire State Building och Chrysler Building och även Times Square.

Utöver det 6000 kvadratmeter stora observationsdäcket kommer besökare få prova på den omtalade glashissen. Hissen är byggd helt i glas och sitter på byggnadens utsida, som en svävande kub. Detta är alltså inte en turistattraktion för de mest höjdrädda.

Sväva i luften 

Golvet i hissen är genomskinligt och det är tänkt att man ska få känslan att sväva i luften. När hissen nått högsta våningen stannar den en stund för att låta besökare blicka ut ordentligt över staden. 

One Vanderbilt erbjuder dessutom en utomhusbar med gott om sittplatser på de högsta våningarna. Gäster kan även njuta av en middag i världsklass lagad av kändiskocken Daniel Boulud

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Café och se en video på upplevelsen här.

Läs mer: Lyxkedjan Aman öppnar i New York