Dagens PS

Superkändisarna som talar på helgens Brilliant Minds

brilliant minds
Världens främsta supermodell, Naomi Campbell, är en av de som besöker Stockholm i helgen för att tala på Brilliant Minds. Här, på bild, med designern Riccardo Tisci. (Foto: Wiki Commons)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 18 juni 2022Publicerad: 17 juni 2022

I helgen gör den omtalade konferensen Brilliant Minds comeback i Stockholm efter pandemiavbrottet. Konferensen grundades av Spotifys Daniel Ek och musikmanagern Ash Pournouri. Här är några av årets mest kända talare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Alicia Keys

Alicia Keys är en av världens skickligaste sångerskor, som tog musikvärlden med storm i början på 2000-talet med låtar som If I Ain’t Got You och No One. Hon har belönats med ett flertal Grammys och har sålt över 65 miljoner skivor världen över. På senare tid har hon dessutom skådespelat och lanserat sitt eget hudvårdsmärke.

brilliant minds talare

Alicia Keys är en av vår tids mest populära och skickligaste sångerskor. (Foto: WIki Commons)

ANNONS

Senaste nytt

Ben Gorham

Ben Gorham är mannen bakom det omåttligt populära svenska parfymhuset Byredo. Sedan lanseringen 2006 har Byredo etablerats i över 65 länder. Gorham sålde majoriteten av företaget till Manzanita Capital, 2013, men har stannat kvar som kreativ chef.

Ben Gorham är grundaren bakom framgångsrika Byredo. (Foto: Byredo)

Gayle King

Gayle King är kanske mest känd för att vara Oprah Winfreys bästa vän. Men King är en av de mest uppskattade profilerna i den amerikanska mediesfären och har sedan många år tillbaka varit nyhetsankare på CBS News. Hon har under sin långa karriär intervjuat heta namn som Michelle Obama, R. Kelly och Ivanka Trump.

ANNONS

Gayle King, här med före detta statssekreterare Michael R. Pompeo. (Foto: Wiki Commons)

Björn Frantzén

Även stjärnkockarnas stjärnkock Björn Frantzén ska prata på Brilliant Minds i helgen. Hans ökända krog Frantzén är klassad som en av världens absolut bästa restauranger och är fortsatt den enda svenska restaurangen som har tre Michelinstjärnor.

Björn Frantzén, stjärnkockarnas stjärnkock. (Foto: Wiki Commons)

Malala Yousafzai

På grund av hennes öppna krav på att alla flickor i världen ska ha rätt till utbildning blev Malala Yousafzai skjuten i huvudet när hon gick hem från skolan. Som tur var överlevde hon, och har sedan dess blivit en internationellt känd aktivist för flickors rättigheter. 2014 blev då 17-åriga Malala den yngsta någonsin att vinna Nobels fredspris.

Malala är en av talarna på årets Brilliant Minds konferens. (Foto: WIki Commons)

Alexis Ohanian

ANNONS

Alexis Ohanian har snabbt blivit ett av tech-industrins hetaste namn. Mest känd är han för att ha varit med och grundat Reddit, en av USA:s största webbsidor som idag är värt över 10 miljarder dollar. Han har dessutom skrivit den bästsäljande boken Without Their Permission och är gift med tennislegendaren Serena Williams.

Alexis Ohanian är en av grundarna bakom Reddit. (Foto: Wiki Commons)

Naomi Campbell

Det finns få inom modevärlden som kan mäta sig med Naomi Campbell. Hon blir ofta dubbad som världens främsta supermodell genom tiderna och blev den första svarta modell att pryda omslag på tidningar som Vogue och Time Magazine. Men 50-åriga Campbell är inte på långa vägar klar – faktum är att hon fortsätter att göra succé på catwalken än idag.

Supermodellen Naomi Campbell. (Foto: Wiki Commons)

Läs mer om konferensen Brilliant Minds och vilka fler som ska tala här. 

Läs mer: Forbes listar USA:s rikaste selfmade kvinnor      

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS