Sommarens träningstrender följer pandemin som har fått oss att överge gymmet och träna hemma istället. Samtidigt tar många med sig träningen ut i naturen. Och glöm vikterna – kör egen kroppsvikt istället. 

Hemarbetet har även inneburit att vi tränar hemma istället i allt större utsträckning.

Många har laddat ner appar och träningsprogram för att köra egna personliga träningspass eller gruppövningar på mattan i vardagsrummet.

Naturen lockar

Samtidigt har naturen lockat många under pandemin, och den trenden håller i sig under sommaren. Skogen har blivit det nya gymmet.

Även gymmen har hakat på trenden och numera är det många anläggningar som erbjuder träning utomhus, till exempel med utepass.

”Vi har velat öka tillgängligheten till träningen. Det varit fantastiskt att kunna erbjuda träning nära där medlemmar bor, där de jobbar eller där ledarna bor. Det här ser jag som något som kan leva kvar och det blir en härlig framtid”, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklingschef på Friskis&Svettis, i ett uttalande. 

Rapport visar trender

Att online-träning är den hetaste trenden inom träning bekräftas av organisationen ACSM (American College of Sports and Medicine) som varje år ger ut en rapport över trenderna i träningsbranschen.

ANNONS
ANNONS

Över 4 300 hälso- och fitness-proffs över hela världen svarade att den största träningstrenden för 2021 är att träna online, vilket hoppade upp från plats 26 i fjol.

Den bärbara tekniken följer tätt i fotspåren och hamnar på plats två.

Den innefattar till exempel aktivitetsmätare, smarta klockor och pulsmätare.

Fria vikter

Men när det gäller vikter nobbar vi gymmet, nu är det fria vikter, eller ännu hellre – egen kroppsvikt som gäller.

Perfekt att kombinera med vandring eller löpning i skogen, där du använder kroppen som motstånd när du till exempel gör armhävningar, plankan eller häver dig upp på träd och stenar. Helt gratis och bränner samtidigt massor av kalorier och bygger muskler.

Så för att summera årets trender inför träningssommaren 2021:

ANNONS
ANNONS

Vi fortsätter online-träning i hemmet, ensam eller i grupp.

Träning i naturen – använder egen kroppsvikt som motstånd.

Bärbar teknik i fokus – vi vill inte missa hur många steg vi vandrar.

Läs mer: Kom igång med träningen till sommaren

 

 

ANNONS
ANNONS