I Båstad under tennisveckorna flockas flera tusen människor i den gamla badorten. Vi listar sju heta smultronställen värda ett besök – och vilka kändisar som hängt här genom tiderna. 

ANNONS

Skånegården

På Skånegården bodde John F Kennedy en vecka med sin svenska älskarinna. Detta var på 50-talet, när Kennedy bara var en ung lovande amerikansk senator. “Han var oerhört trevlig, charmig och ödmjuk. När han skulle åka fick jag och receptionisten en stor blomsterbukett och en chokladask”, berättar Bibi Jurgell som arbetade på Skånegården när han kom på besök.
Läs mer om hotellet på www.skanegarden.se

båstad
Skånegården, där JFK en gång i tiden bodde. (Foto: Skånegården)

Solbackens Café & Wåffelbruk

Wåffelbruket har anor från tidigt 1900-tal och har drivits av samma familj i fem generationer. Caféet ligger vid en porlande bäck bland enbuskar och ljung och överallt står bord och stolar med vacker utsikt över Laholmsbukten. Ta med barnen och låt de springa runt och plocka sina egna bär medan du njuter av våfflor med hemlagad sylt och grädde.
Läs mer på
www.solbacken.eu

Peppes Bodega

Peppes Bodega är en välkänd mötesplats för alla festande turister, och den centrala mittpunkten för Båstads nattliv. Här träffas man för att dricka tjusiga drinkar och sällskapa tills solen går upp. Det förekommer även en hel del dans på bardisken. Ta dig hit och dansa natten lång tillsammans med dina bästa vänner.
Läs mer på https://www.pepesbodega.se/. 

Peppes Bodega. (Foto: Peppes Bodega)

Kallbadhuset

Till Båstad har semestrande svenskar kommit för att bada ända sedan 1834. Kallbadhuset ligger på en brygga rakt nedanför Hotell Skansen. Här är det vanligt med friska nakenbad men det finns också en bastu och ett japanskt varmbad med porlande vatten – det finns något för alla helt enkelt. Har du tur kan du dessutom få se en säl kommande simmandes i havet utanför badhuset.
Läs mer på www.hotelskansen.se.  

Kallbadhuset vid Hotell Skansen. (Foto: Hotell Skansen)

Golf och tennis

Båstads Tennisbanor spelade Björn Borg sin första Davis Cup match. Båstad är faktiskt en stor del av Sveriges tennishistoria. En annan känd typ som hängt här är kung Gustav V, och vid torget i staden finns till och med en Swedish Tennis Hall of Fame. Det finns också ett museum om Båstads tennishistoria. I Båstad finns också en utmärkt golfbana, där Greta Garbo en gång i tiden gick caddie åt Carl-Johan Bernadotte.

Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens Trädgårdar är ett absolut måste för dig med gröna fingrar. Norrvikens består av sju olika trädgårdar, och är ett populärt ställe för bröllop och fest. Det finns en japansk trädgård med vackra körsbärsträd och under sensommaren blommar hortensiorna. Här finns även restaurang Orangeriet och Chocolaterian, som serverar smarrig italiensk gelato. I sommar är Norrvikens Trädgårdar öppet till 16 september.
Läs mer på https://norrvikenbastad.se/.

båstad
Norrvikens Trädgårdar med sina vackra körsbärsträd. (Foto: Norrviken)

Kattvik

Det var i Kattvik som Hollywoodstjärnan Richard Gere en gång övernattade, och flörtade med svenskan Stina som han tog sig ett omskrivet nakendopp med. Dramatiken ryktas ha lett till Geres skilsmässa från supermodellen Cindy Crawford. Kattvik består av röda små fiskestugor och ligger i en liten bukt på väg mot Torekov. Passa på att ta dig en titt om du har vägarna förbi!

ANNONS
ANNONS

Läs om fler trevliga smultronställen på Allt Om Resor.

Läs mer: Lugna äventyr i Halland – Dagens PS