Dagens PS

Fem smultronställen i vackra Båstad

Båstad är ett av Sveriges mest populära semesterparadis. (Foto: Hotell Skansen)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 11 juli 2022Publicerad: 11 juli 2022

I Båstad under tennisveckorna flockas flera tusen människor i den gamla badorten. Vi listar fem smultronställen, alla värda att besöka om du har vägarna förbi.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Solbackens Café & Wåffelbruk

Wåffelbruket har anor från tidigt 1900-tal och har drivits av samma familj i fem generationer. Caféet ligger vid en porlande bäck bland enbuskar och ljung och överallt står bord och stolar med vacker utsikt över Laholmsbukten. Ta med barnen och låt de springa runt och plocka sina egna bär medan du slår dig tillbaka och njuter av fågelkvittret. 

Solbackens Wåffelbruk är en av Båstads sötaste pärlor. (Foto: Solbackens Wåffelbruk)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Kallbadhuset

Till Båstad har semestrande svenskar kommit för att bada sedan tidigt 1800-tal. Kallbadhuset ligger på en brygga rakt nedanför Hotell Skansen. Här är det vanligt med friska nakenbad men det finns också en bastu och ett japanskt varmbad med porlande vatten. Har du tur kan du dessutom få se en säl kommande simmandes.

Kallbadhuset vid Hotell Skansen. (Foto: Hotell Skansen)

Golf och tennis

Båstads Tennisbanor spelade Björn Borg sin första Davis Cup match. En annan känd typ som hängt här är Kung Gustav V, och vid torget i staden finns till och med en Swedish Tennis Hall of Fame. Det finns också ett museum om Båstads tennishistoria. I Båstad finns dessutom en utmärkt golfbana, där Greta Garbo en gång i tiden gick caddie åt Carl-Johan Bernadotte.

Båstad Tennis Stadium. (Foto: Wiki Commons)

Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens Trädgårdar är ett absolut måste för dig som uppskattar storslagna trädgårdar. Norrviken består av sju olika trädgårdar, och är ett populärt ställe för bröllop och fest. Det finns en japansk trädgård med vackra körsbärsträd och under sensommaren blommar hortensiorna. Här finns även restaurang Orangeriet och Chocolaterian, som serverar italiensk gelato.

båstad

Norrvikens Trädgårdar med sina vackra körsbärsträd. (Foto: Norrviken)

Kattvik

Det var i Kattvik som Hollywoodstjärnan Richard Gere en gång övernattade, och flörtade med svenskan Stina som han tog sig ett omskrivet nakendopp med. Dramatiken ryktas ha lett till Geres skilsmässa från supermodellen Cindy Crawford. Kattvik består av röda små fiskestugor och ligger i en liten bukt på väg mot Torekov. Passa på att ta dig en hit om du har vägarna förbi Båstad!

Fiskebyn Kattvik, i Båstad kommun, har lockat kändisar såsom Richard Gere. (Foto: Wiki Commons)

Läs om fler trevliga smultronställen i Båstad på Allt Om Resor.

Läs mer: Guide till sommarens tågresa – bästa rutterna

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS