Dagens PS

Skapa ditt eget drömboende på Österlen

Österlen drömboende
Fiskeläget Lilla Vik på Österlen Foto: Skeppsholmen
Annika Menckel
Annika Menckel
Uppdaterad: 14 sep. 2021Publicerad: 08 sep. 2021

Österlen – Nordens Toscana – har i alla år lockat i kultureliten i Sverige. Nu kan du skapa ditt eget drömboende och nära dina författardrömmar. Det är bara att vässa pennan ta upp konkurrensen med Björn Ranelid eller Ulf Lundell på plats. Passa på och köp en av tomterna till salu i Vik, en av Österlens vackraste byar vid havet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Österlen Stenshuvud i norr
Foto: Skeppsholmen

Mellan Stenshuvud i norr och Simrishamn i söder ligger fiskeläget Vik, det äldsta av sju fisklägen på Österlen.  Fisket hade under många år stor betydelse för området.  äldre delarna av byn är koncentrerade till hamnen. Vik ligger på en smal strandremsa nedanför de höga sandbackarna, omgivet av fruktodlingar.

Golf bland äppelodlingar

Nu finns sju tomter till försäljning. Detaljplanen tillåter 160 kvm byggnadsarea för huvudbyggnad och 50 kvm komplementbyggnad/garage. Projektets placering är enligt mäklaren noga utvalt och tomter ligger mitt emellan Österlens Golfklubbs två banor. Lilla Vi och Djupadal. Klubben har restauranger och rum till uthyrning. Numera finns här självfallet även Padelbanor, men var beredd på fullbokade tider. På Lilla Vik sträcker sig hålen genom äppelodlingarna som är typiska för den här delen av Österlen.

Nere vid hamnen i Vik är bebyggelsen gammal och det smala gatorna slingrar sig fram. Står du här och tittar norrut kan du i klart väder se hela kustremsan upp till Åhus. Här i från ser du även det säregna berget Stenshuvud – Sveriges sydligaste nationalpark. Det är för övrigt här i parken som Ulf Lundell huserar.

Österlen Äppelodling på Lilla Vik
Foto: Österlens Golfklubb

Österlen Stranden med Stenshuvud i norr
Foto: Skeppsholmen

Österlen Projektets placering är genomtänkt Foto: Skeppsholmen

Drömboende Detaljplanen tillåter huvudbyggnad om 160 kvm
Foto: Skeppsholmen

Läs mer om objektet här

Läs mer: Så sjönära som det kan bli

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS