Fantiserar du om att övernatta i en ombyggd tågvagn eller bo på en gammal tågstation? Då har vi framgångsreceptet för dig. Här är sex unika vistelser på temat tåg som rekommenderas av resebolaget Booking.com. 

ANNONS

Att kombinera en resa med en unik övernattning är ett äventyr som många semesterfirare drömmer om. Det visar en undersökning som utförts på uppdrag av resebolaget Booking.com. Där framgår det att 24 procent av de svenska resenärerna aktivt söker efter boenden med det där lilla extra.

Är boendet dessutom Instagramvänligt lockar det 14 procent av resenärerna att boka.

På temat unika upplevelser som dessutom innefattar tåg följer här sex resmål som garanterar får dig att plocka fram mobilkameran.

tåg
The Old Railway Station är som det låter en gammal tågstation. (Bild: Booking.com)

The Old Railway Station – Petworth, Storbritannien

The Old Railway Station är ett charmigt bed & breakfast beläget på den före detta tågstationen Petworth från 1892. Här kan du som gäst njuta av autentiska Pullman-tågvagnar och en restaurerad stationsbyggnad av trä, som stammar från den viktorianska eran.

Är vädret fint inleder du med fördel dagen med en utsökt frukost på stationens perrong för att sedan besöka den vackra köpstaden Petworth. Är du bilburen rekommenderas även en biltur på den brittiska landsbygden och ett besök på det 900 år gamla slottet Amberley Castle i West Sussex.

Natten tillbringar du som sig bör, i en tågvagn med anor.

ANNONS
ANNONS
Tåg
Magiska vyer på djur och natur utlovas från Kruger Shalati. (Bild: Booking.com)

Kruger Shalati, The Train on The Bridge – Skukuza, Sydafrika

Föreställ dig ett tåg som är permanent placerat på en historisk bro med utsikt över Sydafrikas ikoniska djurpark Kruger National Park. Precis så ser livet ut på Selati Bridge och Kruger Shalati. Här ovanför Sabiefloden bor du på ett tåg som förvandlats till en inbjudande lodge.

En oförglömlig vistelse med en fantastisk utsikt över Krugerparkens krokodiler, flodhästar, bufflar och elefanter som du åtnjuter från poolen.

tåg
Om det ser ut och låter som på en tågstation beror det på att så är fallet. (Bild: Booking.com)

The Crawford Hotel at Union Station – Colorado, USA

I centrala Denver, precis ovanför ikoniska Denver Union Station hittar du Crawford Hotel at Union Station. En berömd tågstation som såg dagens ljus 1881 och nu har restaurerats till ett pampigt hotell.

Här gör du din entré via tågstationen och övernattar i ett livligt resecentrum med mycket historia. Här finns också mycket att  utforska när det kommer till forna tiders tågresor, konst och artefakter från Colorado.

En tågvagn från 1921 och mycket mys hittar du på Nya Zeeland. (Bild: Booking.com(

Hapuku Carriages Kaikōura – Kaikoura, Nya Zeeland

En unik övernattning i en restaurerad tågvagn anno 1921, bara en kort promenad från stranden finner du på Hapuku Carriages Kaikōura.

En gång belägen på en lantgård i Waiau har vagnen idag förvandlats till ett ombonat boende med hög mysfaktor.

ANNONS
ANNONS

Här spenderar du din tid i  utomhusbadkaret med utsikt över berg och himmel, samtidigt som du lyssnar på ljudet av förbipasserande tåg och havets vågor.

Tåg
Med närhet till Amsterdams centrum bor du perfekt i en före detta tågvagn. (Booking.com)

Station Amstelveen – Amstelveen, Nederländerna

En kort bilresa från Amsterdams centrum, i nederländska Amstelveen, ligger en historisk tågstation med samma namn från 1915.

Här väntar rustika och bekväma rum som vetter ut mot de gamla järnvägsspåren och det som tidigare var stationens biljettkontor.

En perfekt destination med närhet till små butiker, kaféer och restauranger såväl som Amsterdamse Bos, Amsterdams största park och fritidsområde.

Är vädret fint cyklar du med fördel till Amsterdams livliga centrum och unnar dig ett museibesök, en båttur på kanalerna eller ostprovning.

I soliga Spanien döljer sig den här tågvagnen med smakfull inredning i vintagestil. (Bild: Booking.com)

Alojamiento Vagón Rural – Murcia, Spanien

Alojamiento Vagón Rural är beläget i Murcia nära Puente Romano och Murcias tjurfäktningsarena. Här får du en unik vistelse i en historisk tågvagn från 1950-talet, som nu har förvandlats till en smakfull lägenhet i vintagestil.

Ett modernt boende som består av flera lägenhetsvagnar placerade intill varandra, vilket förstärker känslan av tågstation.

ANNONS
ANNONS

Här finns det gott om förströelse i närområdet att hänge sig åt, som till exempel vindsurfing, cykling och fiske. Kanske beger du dig också ut på en vandringstur till Murcias berömda landmärken och lär dig mer om staden.

Vill du hellre slappa i trädgården eller ta en simtur i utomhuspoolen går det förstås också utmärkt.

Läs även: Bo som Don Corleone på Airbnb [Dagens PS]

Läs även: Världens fem coolaste utomhuspooler [Dagens PS]

Läs även: Guide till sommarens tågresa – bästa rutterna [Dagens PS]