En katt upptäcktes i en resväska på JFK-flygplatsen i New York. Resenären hade dock ingen aning om hur husdjuret hade hamnat där. 

ANNONS

Miss i planeringen kanske man kan säga. Resenären som skulle flyga från JFK-flygplatsen i New York till Orlando i Florida den 16 november missade i alla fall sitt flyg. Det sedan personalen på flygplatsen upptäckte en katt – som heter Smells – i den incheckade resväskan när denna gick igenom scanning, skriver CNN.

Oklart hur katten hamnade i resväska

Passageraren uppgav dock att Smells inte tillhörde honom utan någon annan i hushållet och att det var oklart hur den fullvuxna katten hade tagit sig ner i resväskan och hamnat bredvid andra föremål som flaskor och vinglas.

Den gulaktiga pälsen stack till och med ut genom dragkedjan, och det är osäkert om katten hade överlevt resan till Florida, instängd i en väska. Trots det verkade Smells obekymrad av det inträffade, medan transportssäkerhetsmyndigheten TSA uppgav flygplatspersonalen var ”chockade” av händelsen. TSA valde dock att skoja till upptäckten via en tweet:

”We’re letting the cat out of the bag on a hiss-toric find. This CATch had our baggage screening officers @JFKairport saying, “Come on meow”! Feline like you have travel questions reach out to our furiends @AskTSA.”

Se upp för ressugna katter

Samtidigt uppmanar TSA resenärer att följa vanliga protokoll när det gäller att resa med katter och andra husdjur, och om ressugna katter ska stanna hemma – försäkra dig om att de inte slinker ner i resväskan.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Studie: Våra hjärnor mår bra av att klappa en hund [Dagens PS]

Läs även: Flygplatsernas stora säkerhetshot – getingar [Dagens PS]