Dagens PS

Katt i resväska – miss för resenär

katt
"Smells" upptäcktes i resväskan på JFK-flygplatsen. (Foto: TSA)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 23 nov. 2022Publicerad: 24 nov. 2022

En katt upptäcktes i en resväska på JFK-flygplatsen i New York. Resenären hade dock ingen aning om hur husdjuret hade hamnat där. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Miss i planeringen kanske man kan säga. Resenären som skulle flyga från JFK-flygplatsen i New York till Orlando i Florida den 16 november missade i alla fall sitt flyg. Det sedan personalen på flygplatsen upptäckte en katt – som heter Smells – i den incheckade resväskan när denna gick igenom scanning, skriver CNN.

Oklart hur katten hamnade i resväska

Passageraren uppgav dock att Smells inte tillhörde honom utan någon annan i hushållet och att det var oklart hur den fullvuxna katten hade tagit sig ner i resväskan och hamnat bredvid andra föremål som flaskor och vinglas.

Den gulaktiga pälsen stack till och med ut genom dragkedjan, och det är osäkert om katten hade överlevt resan till Florida, instängd i en väska. Trots det verkade Smells obekymrad av det inträffade, medan transportssäkerhetsmyndigheten TSA uppgav flygplatspersonalen var “chockade” av händelsen. TSA valde dock att skoja till upptäckten via en tweet:

“We’re letting the cat out of the bag on a hiss-toric find. This CATch had our baggage screening officers @JFKairport saying, “Come on meow”! Feline like you have travel questions reach out to our furiends @AskTSA.”

Se upp för ressugna katter

Samtidigt uppmanar TSA resenärer att följa vanliga protokoll när det gäller att resa med katter och andra husdjur, och om ressugna katter ska stanna hemma – försäkra dig om att de inte slinker ner i resväskan.

Läs även: Studie: Våra hjärnor mår bra av att klappa en hund

ANNONS

Läs även: Flygplatsernas stora säkerhetshot – getingar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS