Den officiella tröjan till tennisturneringen US Open är inte bara sportigt läcker, den är hållbar också. Bakom kollektionen står ingen mindre än Ralph Lauren som skapat plagget med hjälp av återvunnen plast, skriver Robb Report. 

ANNONS

Mellan den 29 augusti och 11 september har det åter blivit dags för världens bästa tennisspelare att mötas i Flushing, New York. Stolt sponsor då, i likhet med de senaste sjutton åren är det klassiska modemärket Ralph Lauren, som även designat garderoben för evenemanget.

Däribland den officiella speltröjan, som i hållbarhetens tecken tillverkats av garn som utvunnits av återvunnen plast. Påpassligt nog återvunna förpackningar av Wilsons tennisbollar, som samlades in under förra årets turnering.

Ralph Lauren
En del av Ralph Laurens sportiga kollektion inför US Open. (Bild: Ralph Lauren)

Sponsrar turneringen med solglasögon

Rent designmässigt bjuder tröjan på skarpa linjer och djärva färgtoner av orange och gult mot en marinblå bakgrund. Utöver tröjan består US Open-kollektionen även av shorts, jacka, sweatpants och en keps.

Till detta kommer även en bredare kollektion på temat US Open med dressade sweatshirts, jackor och ryggsäckar. Nytt för i år är också att Ralph Lauren sponsrar tennisturneringen med solglasögon.

Som om inte all denna flärd vore nog kommer Ralph Laurens kunder kunna ta del av företagets Create-Your-Own-program som med hjälp av anpassningsbar grafik gör det möjligt att sätta sin egen prägel på plaggen.

ANNONS
ANNONS

Den som vill ta del av kollektionen kommer givetvis att kunna följa den live under turneringen, men även kunna köpa den online från och med nu. Först på bollen vinner.

Läs även: Issey Miyake, designern bakom Steve Jobs polo är död [Dagens PS]