Dagens PS

Årets roligaste djurfoton korade – se bilderna

bilderna
Årets stora vinnarfoto föreställer en australisk känguru i en minst sagt ovanlig position. (Foto: Jason Moore/Comedy Wildlife Photography Awards).
Simon Kronö
Simon Kronö
Uppdaterad: 24 nov. 2023Publicerad: 25 nov. 2023

“Visste att jag hade fångat något speciellt”, säger en av fotograferna om förstaplatsen. Här är några av vinnarbilderna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Domarna i internationella fototävlingen Comedy Wildlife Photo Awards har granskat mer än 5 300 bilder från 85 länder för att hitta de gulligaste, knasigaste och roligaste bilderna på vilda djur.

Av 41 finalister har man nu korat 14 vinnare i olika kategorier – och den totala vinnaren av 2023 års tävling är inget mindre än den luftgitarrspelande kängurun.

Stödjer viltvårdsarbetet

“Inte många vet att kängurur är ganska lugna och till och med lite tråkiga, om jag ska vara ärlig. Så när jag såg denna känguru inta luftgitarr-posen, visste jag att jag hade fångat något speciellt”, säger Jason Moore från Australien till Euronews.

Den årliga tävlingen vill inte bara lyfta fram de mer humoristiska ögonblicksbilderna som finns på djur i det vilda, utan även stödja arbetet hos välgörenhetsorganisationer för viltvård.

Här är några av de andra vinnarna:

ANNONS

Senaste nytt

Snopet slut på jakten

bilderna
“En ovanlig och nästan eländig avslutning på en perfekt stund för ett lyckat fiske”, säger fotografen. (Foto: Vittorio Ricci/Comedy Wildlife Photography Awards).
ANNONS

Fågelfamiljen som bråkar

bilderna
“Jag fångade den här scenen när jag tittade på fåglar i Bialowieza-skogen. En ung grönfink matades fortfarande av föräldrar, men då och då såg fåglarna ut som om de bråkade”, skriver fotografen. (Foto: Jacek Stankiewi/Comedy Wildlife Photography Awards)

Snobben-fågeln

bilderna
“En lunnefågel gör en upp-och-nedvänd Snobben-imitation medan den tittar på maneter”, säger fotografen. (Foto: Brian Matthews/Comedy Wildlife Photography Awards)

Regnskogs-bohemen

bilderna
“Den här bilden togs i apskogen i Ubud, Bali. Det är en galen plats där aporna är kungar”, säger fotografen. (Foto: Delphine Casimir/Comedy Wildlife Photography Awards).

Den cigarrökande rävungen

roligaste
Vem skulle inte vilja slappa hela dagen som den här rävungen? (Foto: Dakota Vaccaro/Comedy Wildlife Photography Awards)
ANNONS

Här kan du se alla vinnare!

Läs mer: Här är världens mest knasiga och gulliga djurbilder – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS