I helgen drar Melodifestivalen igång, med både schlagerveteraner och epadunk! Den första deltävlingen sänds från Göteborg och leds av programledaren Farah Abadi och komikern Jesper Rönndahl.  

ANNONS

Folkfesternas folkfest – Melodifestivalen – är tillbaka.

Under pandemin pausades den sedvanliga turnén runtom i Sverige, men nu är deltävlingarna tillbaka och sänds från Göteborg, Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik. Finalen avgörs i Friends Arena i Stockholm.

Årets upplaga har premiär på Scandinavium i Göteborg och leds av programledaren Farah Abadi och komikern Jesper Rönndahl. Artisten Linda Bengtzing leder årets Förfest och Efterfest.

”Svår utmaning”

För komikern Jesper Rönndahl var det inte självklart att han skulle tacka ja till att leda tävlingen. I en intervju med Dagens Nyheter, berättar att det först inte kändes som ”hans grej”.

”Jag har tänkt att det bara vore dumt att ge sig in i det som komiker. Melodifestivalen handlar ju i första hand om musik, och att vara programledare för något där publiken inte är där för det man har att säga är en ganska svår utmaning”, säger han till DN.

Farah Abadi, som förra året var sidekick till programledaren Oscar Zia, har sagt till Sverige Radio att hon är nervös för att bli nervös. Allt går inte att repetera och mycket kan ske spontant.

ANNONS
ANNONS

”Min roll är att prata med artister och det kan man inte repa, jag vet aldrig vad de säger sen”, säger Farah Abadi till SR.

Epadunk och schlagerveteraner

I den första deltävlingens startfält finns bland annat Tone Sekelius, som Mello-debuterade i fjol.

”Det är mycket mer attityd än förra året”, säger hon till SVT Kultur. 

Medverkar gör även Elov & Beny, med epadunk-låten ”Raggen går”, ”som utlovar fest, svett och högt tempo”, enligt SVT.

Medverkande i den första deltävlingen

Rhythm Of My Show – Tone Sekelius

Inga sorger – Loulou LaMotte

Haunted – Rejhan

ANNONS
ANNONS

Raggen går – Elov & Beny

Diamonds – Victor Crone

Länge leve livet –  Eva Rydberg & Ewa Roos

Where You Are (Sávežan) – Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods

Missa inte: Netflix inför ny avgift – så drabbas du [Dagens PS]