Vad skulle du som båtägare säga om en propeller med låg energiförbrukning som är enkel att manövrera och avger färre vibrationer? Med Sharrow Marines väldesignade propeller kan detta och mycket mer nu komma att infrias. 

ANNONS

Helt ny typ av propeller

Att varje båt måste ha en propeller känner nog de flesta till. Men hur ska en optimala propellern se ut och vilka funktioner bör den ha?

Frågor som knappast revolutionerat båtmarknaden under den senaste decennierna, men likväl är av avgörande betydelse för förarens körupplevelse.

Det är också aspekter som Gregory Sharrow hade i åtanke när han tillsammans med Sharrow Engineering LLC, startade upp Sharrow Marine och utvecklade en helt ny typ av propeller. En numera prisbelönt uppfinning som tagit båtmarknaden med storm.

Revolutionerande lösningar

Sharrow Engineering är ett nautiskt och flygtekniskt designföretag baserat i Philadelphia, USA, som sedan lanseringen 2019 tagit fram innovativa och engergibesparande lösningar till den nautiska marknaden. Däribland Sharrow Propellers.

Bland Sharrows främsta funktioner återfinns egenskaper som mindre vibrationer, bättre styrförmåga och mindre slitage. Propellerns utformning ger även ett bättre grepp i svängar och en högre toppfart. Något som världens båtfolk knappt trott varit möjligt.

Allra mest anmärkningsvärd är dock den låga energiförbrukningen, som är upp till 16% lägre än andra modeller på marknaden. En nyhet som formligen revolutionerar hållbarhetsfrågan.

Rymdfart och flyg

Sedan lanseringen 2019 har Sharrow Engineering tagit fram en rad effektiva och hållbara propellrar som var och en designats och anpassats för att kunna kan användas inom alla typer av kommersiell sjöfart såväl som för fritidsändamål.

ANNONS
ANNONS

Man producerar även produkter som riktar sig mot rymdfart, flyg och industri. Nu ser båtvärlden och andra motorintresserade med spänning fram emot företagets nästa steg.

Läs även: Nimbus Bella Zero 6.1: Elbåten för sommarens utflykter [Dagens PS]