Dagens PS

Ska Marilyn Monroes stjärnglans rädda hotad villa?

Los Angeles bebyggelse så långt ögat når. Hus rivs för att ge plats åt nya byggen, däribland kanske även Marilyn Monroes sista bostad.
Los Angeles bebyggelse så långt ögat når. Hus rivs för att ge plats åt nya byggen, däribland kanske även Marilyn Monroes sista bostad. (Foto: Unsplash)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 17 maj 2024Publicerad: 17 maj 2024

Det handlar om en spansk hacienda i Los Angeles som påstås vara Marilyn Monroes sista bostad. Huset var på väg att rivas men räddades i sista stund. Kampen är dock inte över än.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ovanför huvudingången hänger en skylt som säger: “Min resa slutar här” på latin.

Sagan om Marilyn Monroe sägs ha slutat 1962. Då med en överdos för 36-åringen, i huset som är en hacienda i spansk stil.

Turister jagar kändishus

Det ligger i Los Angeles Brentwood. Ett kändistätt område där turistbussarna susar tätt för att knäppa bilder på kändisarnas storslagna villor.

Det kan snart vara ett minne blott när det gäller Monroes hacienda, eftersom den ligger i riskzonen för att precis som andra hus i området jämnas med marken och lämna plats åt nybyggen.

Brentwood är ett kändistätt område där turistbussarna susar tätt för att knäppa bilder på kändisarnas storslagna villor.
Brentwood är ett kändistätt område där turistbussarna susar tätt för att knäppa bilder på kändisarnas storslagna villor.(Foto: JGKlein, Public domain via Wikimedia Commons)
ANNONS

Senaste nytt

Marilyn Monroes sista bostad

Paret som köpte villan förra året för 8,4 miljoner dollar vill nämligen enbart åt marken. I Brentwood är nämligen varje kvadratmeter guld värd, och då kvittar det att Marilyn Monroe enligt utsago ska ha levt sina sista dagar i huset som står på marken.

ANNONS

Fick nobben

Nu gick rivningsplanerna dock inte igenom.

Los Angeles kommunfullmäktige anser nämligen att huset är av historiskt intresse, varvid paret fick nobben, enligt Robb Report.

Men skam den som ger sig.

Genom en ny stämningsansökan hävdar paret att huset inte alls är ett historiskt kulturminne.

De menar att villan har gjorts om, där köket och badrummen har fått moderna ansiktslyft och den lilla stugan på tomten som tidigare var fristående numera har slagits samman med huvudhuset – som har haft totalt 14 nya ägare sedan Monroe dog.

Och det går inte ens att bevisa att den populära skådisen faktiskt bodde i haciendan.

“Det finns inte en enda del av huset som innehåller några fysiska bevis för att Miss Monroe någonsin har tillbringat en enda dag i huset, inte en möbel, inte några färger, inte en matta, ingenting”, står det i stämningsansökan.

ANNONS

Det återstår att se vem som får rätten på sin sida – och om Monroes minne får leva kvar i sin hacienda.

Läs även:

Marilyn Monroes våning på Manhattan till salu. Dagens PS

Delar av Marilyn Monroes stjärnglans på auktion. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS