Nu kan köpa en historisk i villa i Montauk på rea- för 12 miljoner dollar. Det är en unik villa som ingår i de så kallade ”seven sisters”, eller mer formellt en villa som tillhör Montauk Association Historic District.

ANNONS

Nu är en av Montauks ”seven sisters”- (en villa av sju, i ett kulturminnesmärkt område) till salu för 12 miljoner dollar. Villan var tidigare till salu för drygt 18 miljoner dollar. Det är alltså ett kap då en annan av grannvillorna också är till salu- men för knappt 28 miljoner dollar.

Populärt men avslappnat

Hamptons, Long Island, har länge varit en samlingsplats för välbeställda New York-bor och andra som vill frottera sig med de rika och berömda. Montauk, ett gammalt fiskeläge längst ut på Long Islands spets har däremot en mer avslappnad profil (nåja, historiskt i alla fall). Bebyggelsen är inte heller lika tät då stora delar av marken i Montauk är skyddad.

Montauk
Montauk, en avslappnad del av Hamptons, av lokalbefolkning kallad The End. Foto: Wiki Commons

I slutet av 1800-talet köpte den förmögne fastighetsutvecklaren Arthur Benson i stort sett all mark i Montauk. På bästa läge lät han bygga de sju strandvillorna, en åt sig själv och övriga sex åt sina kompisar. Han lät också uppföra ett klubbhus- där Arthur och hans vänner oftast samlades för gemensam middag (och lämnade sin tvätt).

Kulturminnesmärkt

Landskapsarkitekten bakom Central Park, Frederick Law Olmsted, liksom dåtidens berömda arkitekt Stanford White, anlitades för projektet. Olmsted såg noga till att varje villa fick maximal utsikt över havet. White ritade villorna i så kallad Shingle-stil, och hela området är idag kulturminnesmärkt.

Montauk
Stilen är så kallad Shingle och hela området är kulturminnesmärkt. Foto: Realtor
villorna
Landskapsarktiekten Frederick Law Olmsted såg  till att varje villa fick maximal utsikt. Foto: Realtor
villan
Shingle-stilen är väl bevarad och villan är i topp-skick. Foto: Realtor

Bästa utsikten

Villan är byggd på en kulle med den bästa utsikten över havet av de sju villorna i området. Här finns fyra sovrum och fyra badrum, ett nedsänkt vardagsrum och totalt sex eldstäder. En expert har anlitats av nuvarande ägare för att återställa och restaurera huset och shingle-stilen är väl bevarad. Det finns ingen pool eller tennisbana- det här är ett objekt för den som uppskattar historia, design och god smak.

design
Villan har bland annat ett nedsänkt vardagsrum med stor eldstad. Foto: Realtor
villan
Villan är restaurerad med hjälp en en expert. Foto: Realtor

Det är extremt ovanligt att någon av dessa villor kommer ut på marknaden. En av villorna, Andrew House, fick ny ägare, 2012 skriver Robbreport, men i övrigt har inte någon av de berömda villorna bytt ägare på 15 år.

Den som väljer att köpa någon av villorna blir på köpet granne med bland andra konstnären Julan Schnabel och den kände modefotografen Bruce Weber, ett extra plus för en konstintresserad köpare.

ANNONS
ANNONS

Läs mer här

Läs om rea i miljardärstornet [Dagens PS]