Har du fortfarande inte hunnit komma igång med årets sommarläsning är det ingen fara. Vi listar Financial Times tips på sommarens bästa och viktigaste böcker om klimatkrisen. Det skadar inte att lära sig något samtidigt som man semestrar. 

ANNONS

Climate, Catestrophe, and Faith

Climate, Catastrophe, and Faith är skriven av en av världens främsta forskare i religion, Philip Jenkins. I boken lyckas Jenkins visa hur klimatförändringen har bidragit till dramatiska omvälvningar inom olika religioner, såsom buddhism och protestantism. Är du sugen på att lära dig mer om klimatförändringen ur ett historiskt perspektiv är det här den perfekta boken för dig. 

How to Save Our Planet

How to Save our Planet är den perfekta boken för dig som vill lära dig om hållbarhet utan att dö av klimatångest. Boken är skriven av Mark Maslin och tar upp roliga fakta, som exempelvis att det finns fler legogubbar än riktiga människor, och ger dessutom förslag på hur vi kan rädda planeten. 

Under a White Sky

Elizabeth Kolbert är en prisbelönt författare, som i boken Under a White Sky på ett mästerligt och nästan komiskt sätt lyckas beskriva den nya världen mänskligheten håller på att skapa. Titeln refererar till färgen som skulle prägla himlen ifall klimatförändringen aldrig tas på allvar, en värld utan solsken. Boken består bland annat av intervjuer Kolbert gjort med ledande biologer och klimatforskare.   

The New Climate War

The New Climate War är en tankeväckande bok skriven av klimatforskaren Michael E Mann. Kort sagt går boken ut på det faktum att världen inte kommer att räddas av veganska dieter eller flygskam, vilket många idag verkar tro. The New Climate War erbjuder ett fräscht perspektiv på dagens mest allvarliga problem.

How to Avoid a Climate Disaster

Bill Gates bok How to Avoid a Climate Disaster är långt ifrån perfekt, men är fortfarande oerhört användbar och lättförståelig. Boken tar upp vad vi måste göra för att rädda världen från klimatförstöring och vad vi måste ge upp får att komma dit. 

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Financial Times.

Läs mer: Fem böcker om ledarskap att läsa i sommar – Dagens PS