Roger Federer, en av världens rikaste idrottare, lägger racket på hyllan. Det meddelar han på Instagram på torsdagen. Federer är en av de mest framgångsrika tennisspelarna någonsin.

ANNONS

Roger Federer är en av de största inom tennisen genom alla tider – och en av världens rikaste idrottsmän. Nu lägger han av, och meddelar på sociala medier att Laver Cup i London blir hans sista ATP-tävling, enligt Aftonbladet.

På listan över rikaste idrottarna

41-åringen har en otroligt framgångsrik karriär bakom sig, med sammanlagt 30 Grand Slam-finaler, bland dem tio raka Wimbledonfinaler.

På listan över världens rikaste idrottsmän har han plats 14 enligt Celebrity Net Worth. Han har dragit in 129 miljoner dollar (knappt 1,4 miljarder) i rena prispengar, och har en sammanlagd förmögenhet på 550 miljoner dollar (knappt 5,4 miljarder kronor).

Kroppen sätter stopp

”Jag har jobbat hårt för att komma tillbaka till tävlingsform”, skriver Roger Federer på Instagram. ”Men jag är också medveten om min kropps kapacitet och begränsningar, och dess budskap till mig är glasklart.”

”Jag är 41 år gammal”, fortsätter han. ”Jag är nu tvungen inse att det är dags att avsluta min tävlingskarriär.”

ANNONS
ANNONS

Läs även: Familjefar i Indiana hittade 500 miljarder på kontot [Dagens PS]

Läs även: Moskvas rikaste skakar galler efter lyxbilsträff [Dagens PS]