Missa inte chansen till ett drömläge i Åre. Här på Hammarnäs Gård i Åre kommun kombinerar du jakt, fiske och fjäll. Dessutom både plånboksvänligt och hållbart då gården har en egen solcellsanläggning på tomten.

ANNONS

Det är Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som förmedlar gården som ligger vackert vid Storsjön med en lång egen strandlinje. Det här är ett riktigt drömboende för den som drömmer om landet och att komma ut i naturen. Här kan du bada i sjön om sommaren, fiska hela året och jaga under säsong på egen mark. Och inte minst vandra på fjället eller stå på skidor i Åre. Blir det alltför ensamt så erbjuder Åre dessutom både krogar och barer i världsklass.

Åre
Hammarnäs har en lång egen strandlinje, perfekt för bad och fiske året om.
Foto: Länsförsäkrings Fastighetsförmedling

Tomten är på 45 hektar och här finns förutom boningshuset flera andra byggnader såsom hölada, ladugård, sjöbod och härbre. Huvudbyggnaden 120 kvadratmeter stor har fyra rum varav två sovrum. En stor terrass delvis under tak med utsikt mot sjön gör att huset upplevs som större. Är två sovrum för lite finns det ett andra boningshus på tomten. Det är lite mindre, 70 kvadratmeter, och troligen från 1800-talet, men idag inte inrett.

gård
Det finns flera byggnader på tomten som är på 45 hektar. Bland annat spannmålslager, hölada härbre och sjöbod. Ytterligare ett boningshus finns också, men det är idag inte inrett.
Foto: Läsnförsäkrringar Fastighetsmäklare
Gård
Boningshusets veranda är delvis under tak och har vacker utsikt mot Storsjön.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Marken består av åkermark, betesmark och skog. Åkermarken brukas idag av grannbonden som gärna fortsätter att arrendera marken. Men det går självfallet att bruka marken själv. Är du jägare så ingår en plats i jaktlaget då marken ingår i Hammarnäs VVO.

Gård
Grannbonden brukar i dag åkermarken och fortsätter gärna att göra det. Men det går lika bra att själv bruka jorden.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Säljaren vill ha 6 795 000 kronor för Hammarnäs Gård, ett inte alls orimligt pris för drömmen om landet!

Läs mer objektet här.

ANNONS
ANNONS

Läs om Sveriges dyraste gård här [Dagens PS]