Dagens PS

Byt citypuls mot havets frihet - flytta till skärgården

Drömboende i Stockholms skärgård
Unik möjlighet för dig som vill bli skärgårdsbo. Rörelse säljes på Norra Öja. (Foto: Kjell Johansson Fastighetsbyrå)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 12 feb. 2022Publicerad: 12 feb. 2022

Sadla om till tvättäkta skärgårdsbo. I Stockholms södra skärgård finns den pittoreska och levande kronholmen Öja. Det är här du har möjlighet att köpa en uthyrningsrörelse med god lönsamhet hela året och skärgården som närmsta granne.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ta chansen att byta stadens stress mot skärgårdens spektakulära vyer. På ön Öja säljs nu en rörelse med gästhamn och uthyrningsverksamhet. Ön trafikeras av reguljär båttrafik hela året och besöks flitigt av båtturister och seglare.

Stor utvecklingspotential finns för restaurang, idag används det som ett mindre fik med lättare måltider. (Foto: Kjell Johansson Fastighetsbyrå)

Verksamheten säljes med tillhörande arrendeavtal av Kjell Johansson Fastighetsbyrå och består av fem stugor för uthyrning, gästhamn, samt uthyrning av cyklar, kanoter, badtunna och bastu.

Dessutom finns möjlighet att utveckla det som idag drivs som ett mindre fik till en restaurang som kan besökas året om. Idag finns 30 bofasta på ön, en befolkning som mångdubblas sommartid.

På ön Öja säljs nu en rörelse med gästhamn och uthyrningsverksamhet. (Foto: Kjell Johansson Fastighetsbyrå)

Unik skärgårdsnatur

När du behöver en paus från att driva verksamheten finns det mycket att se och göra på Öja. På ön finns allt från fornlämningsområdet Öja gamla bytomt, keramikverkstad, fågelstation, skulpturpromenad, Sveriges äldsta fyr och ett ovanligt rikt fågelliv.

Ibland kanske det räcker att promenera och ta in den storslagna naturen. Öja har nämligen en unik natur med en flora och fauna du inte hittar på någon annan ö i Stockholms skärgård. Här ligger även Landsorts fågelstation där du kan få se rariteter som tajgsångare och kungsfågelsångare.

ANNONS

Landsort har en slående vacker natur och ett ovanligt rikt fågelliv. (Foto: Kjell Johansson Fastighetsbyrå)

Ö med rik historia

På Norrudden ligger Öja gamla bytomt med båtlämningar och minst 15 husgrunder. På öns södra udde ligger Landsorts fyr, ett sedan 1935 statligt byggnadsminne och Sveriges äldsta bevarade fyr.

En av försvarets viktigaste anläggningar under kalla kriget finns också på ön och fungerar idag som museum, Batteri Landsort. Här kan du få guidade turer i den underjordiska anläggningen hela året på. Nyfikna besökare tar sig också till historiska platser som Pestkyrkogården, den magiska Kustlabyrinten och vackra Landsorts kapell från 1900-talet.

På öns södra udde ligger Landsorts fyr, ett sedan 1935 statligt byggnadsminne och Sveriges äldsta bevarade fyr. (Foto: Kjell Johansson Fastighetsbyrå)

Ta chansen att byta stadens stress mot en varm skärgårdsatmosfär. På denna unika plats i Stockholms skärgård är det bara fantasin som sätter gränser för vad som går att åstadkomma för en uppfinningsrik mångsysslare.

Läs mer: Spekulanterna får inte nog av lyxvillan – klickraket

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS