Dagens PS

När "extra allt" inte är tillräckligt - då är det här för dig

Superyachten OK på öppet vatten.
Superyachten OK kan bära en segelyach på sin tennisbana – som går att sänka under havsytan. (Foto: Boat International)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 04 feb. 2022Publicerad: 04 feb. 2022

Superyachten OK har nyligen sjösatts i Turkiet efter en tre år lång renovering. Den halvt nedsänkbara jätten är en av världens 10 längsta yachter med sina 146 meter och den öppna ytan på däck uppgår till över 3000 kvadratmeter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

OK är alltså resultatet av tre års renovering och resultatet är minst sagt något utöver det vanliga. Målet med renoveringen var att skapa en “flytande ö” med gott om plats för allt ifrån ett sjöflygplan till en segelyacht.

Vill du läsa om fler fantastiska yachter?
Ta enkelt del av vår kostnadsfria nyhetstjänst! 

Detta är en minst sagt fantastisk superyacht som tänjer på gränserna för vad som tidigare har varit möjligt. Vad hade du velat utrusta det jättelika fartyget med om du hade tre år och nästan obegränsade resurser till ditt förfogande?

Det ovanliga fartyget konstruerades ursprungligen som “Super Servant 3” i Japan och byggdes som en yachttransport. Den nya konstruktionen går alltså under namnet “OK” och är mer av en mycket unik lyxyacht med mäktig transportkapacitet.

Superyachten som kan transportera andra superyachter.

Superyachten OK kan alltså gå ner med akterdäck under ytan för att plocka upp andra fartyg, så som sjöplan eller andra mindre superyachter. (Foto: Boat International)

Ett transportfartyg som förvandlats till lyxyacht

Men efter renoveringen är hon alltså något helt annat än ett transportfartyg i och med att komfort har varit högsta prioritet under renoveringen. Nu är hon istället en helt unik lyxyacht med över 20 sovplatser, en inomhuspol med fönster mot alla vädersträck och sin egna tennisplan.

På båten finns även plats för kopiösa mängder leksaker, sjöflygplan eller varför inte en extra segelyacht som du alltså kan sjösätta från båten tack vare förmågan att sänka båtens gigantiska akterdäck under havsytan.

ANNONS
Superyachten OK med akteräck sänkt under havsytan.

Superyachten OK är ursprungligen konstruerad för att transportera lyxyachter och kan därför sänka ner sitt jättelika däck under havsytan för att lasta större fartyg eller sjöplan. (Foto: Boat International)

Under designen av detta annorlunda fartyg så är det verkligen fantasin som har fått sätta gränserna. Utöver det redan nämnda så är hon även utrustad med utomhusbio, en lyftkran som tar fyrtio ton, fyra stora akvarium och en botanisk trädgård.

Läs mer: 146m semi-submersible conversion with a tennis court launched at Karmarine Shipyard

Lär även: Superyachter ökade 77 procent 2021: “Det finns inte tillräckligt”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS