Det är inte varje dag som man ser en superyacht på 80 meter som glider under broarna i de nederländska kanalerna med bara några decimeters marginal. Galacticas jungfruresa ägde rum tidigare i januari och har lockat ett stort antal tittare.

ANNONS

Det var på sin resa mot havet som den nybyggda superyachten sågs glida under de relativt låga broarna med minimala marginaler. Det krävdes månader av minutiös planering för att förbereda den trånga resan genom smala kanaler och under låga broar.

Väl framme i Nordsjön ska hon testas och utrustas för att sättas i drift. Men som ni ser på bilderna så var resan dit allt annat än enkel. Under perfekta förhållanden klarade hon precis färden under broarna.

Avgörande timing

Resan från varvet till havet tog över fyra dagar att genomföra. Hon sköts och drogs av specialiserade bogserare genom trånga passager och under sex låga broar.

Timingen var extremt avgörande och man var tvungna att vänta in perfekta väderförhållanden för att klara passagen vid Macharen med bara 15 centimeters marginal på vardera sida.

Båten får nätt och jämnt plats under bron.
Båten får nätt och jämnt plats, som ni ser på bilden, det är knappt så att man förstås hur det går till. (Foto: Dick Holthuis/Hessen/SWNS)

Standardförfarande

Vid vissa lägen var vattnet så högt att båten inte kunde passera, istället fick man vänta tills vattennivån sjunkit så pass lågt att Galactica kunde passera. Processen gick troligtvis bra mycket tack vare varvets 40 år långa erfarenhet av liknande passager till Nordsjön.

Man menar till och med att det unika läget på varvet leder till unika och innovativa designer på yachter. Galactica nådde Nordsjön efter en framgångsrik resa och ska inleda sina tester inom kort.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Enourmous Superyacht Squeezes under Dutch Bridges [CNN]

Läs även: Häftigaste yachten på marknaden just nu [Dagens PS]