Förra veckan lyckades tre livräddningshundar rädda 14 personer ur havet i Italien, rapporterar CNN.

ANNONS

Tidningen La Stampa skriver att det var labradorerna Eros, Mya och Mira som förra veckan räddade 14 personer som dragit ut i havet. Åtta av personerna var barn i åldrarna 6 till 12, och gruppen bestod av tre familjer.

Tog bara 15 minuter

Tydligen fastnade de inblandade i en blåsig del på havet och lyckades inte ta sig in mot land. Gruppens flytvästar och surfredskap hade förstörts av de höga vågorna.

Efter att en familjemedlem till gruppen började ropa på hjälp från stranden reagerade livräddningshundarna på en gång. Sedan tog det bara 15 minuter för hundarna att hjälpa gruppen in till land.

Utan hundarnas hjälp kanske det inte gått lika bra för de drabbade, då de mänskliga livräddarna också hade problem med vågorna.

Hundarna ”fundamentala”

Enligt Roberto Gasbarri, från utbildningen för räddningshundar SICS, är hundarna “fundamentala” på italienska stränder. Särskilt när det gäller att rädda stora grupper av människor.

SICS patrullerar idag över 30 italienska stränder med över 300 livräddningshundar och har hjälpt till att rädda många semestrande simmare från att driva ut till havs.   

Incidenten inträffade i turistorten Sperlonga, som ligger mellan Rom och Neapel. 

ANNONS
ANNONS

“Grattis till dessa fyrbenta hjältar”, sade ortens borgmästare Armando Cusani efter hjälteinsatsen. 

Läs hela artikeln på CNN och se ett videoreportage om incidenten här.

Läs mer: Oroväckande utveckling – antalet drunkningsolyckor ökar