Snabb, skön och flexibel är ord som används om 43 Wallytender X. Det är en båt som går att använda för dagsturer och fika på däck såväl som för en övernattning i hamn. 

ANNONS

Med futuristisk design och snabb motor blir båten både snygg och funktionell. Båtföretaget Wally presenterar sin nya utombordsyacht och kallar 43 Wallytender X för ”den mest kompletta lösningen för sin storlekskategori”. Framför allt trycker tillverkaren på båtens flexibilitet.

43 Wallytender X har en skyddad styrhytt med robust glas omkring. Den har en hytt med badrum och separat dusch, men också brett teakdäck, utfällbara skrovsidor och en skyddande t-top.

Båten gör 40-50 knop och ute på däck bullrar det ordentligt när man åker. Men i förarhytten är det lugnt och skyddat. Båten är tillverkad i karbonfiberkomposit och har ett V-format skrov med 21 grader i bottenvinkel, vilket gör henne sjövärdig.

Breda skarndäck gör det enkelt att röra sig ombord. (Foto: www.wally.com)
Med de aktre skrovsidorna nedfällda blir det öppet och flexibelt.(Foto: www.wally.com)
Ett strandhugg med sol och bad i fokus. (Foto: www.wally.com)
(Foto: www.wally.com)

 

Passageraren både kan sitta skyddad men också röra sig runt i båten, eftersom 43 Wallytender X är en Walk around-modell. Båten är flexibel och för många behov.

Förutom att duka upp en middag eller lägga sig och sola på däck är det lätt att ta sig fram även under ganska låga broar. 43 Wallytender X kan också säkert angöras vid en större yacht och är tillräckligt smal för att ta sig igenom relativt trånga passager.

”Den stora fördelen med Wallytenders är deras förmåga att tjäna många olika syften genom sin rena, flexibla och sjövärdiga design.

ANNONS
ANNONS

Inombordaren 43 Wallytender blev mycket väl mottagen förra året och vi känner att det är ett segment på marknaden som kommer att erbjuda samma designelement, men med kapaciteten hos en utombordare”, skriver Stefano de Vivo, vd på Wally. 

Läs också:

Bästa utmanarna vid årets Monaco Yacht Show
Black Pearl – världens vackraste segelfartyg