Det är Expressens Allt om resor som gjort listan, som toppas av Marina Bay, ett hotellkomplex i Singapore med kasino och konferensanläggning och hela 2.561 rum. Hotellet beskrivs som att tre huskroppar spetsar ett snabbtåg, ”när hände olyckan?” är frågan som ställs i artikeln.

ANNONS

På andra plats över fula hotell rankas Le Grand Hotel du Lac i Tunis: ”Det är inte utan att det känns som om byggmästaren höll ritningen upp och ner.”

Nästa hotell, som får fulbetyget i Allt om resor är Hang Nga Guesthouse i Vietnamn, som enligt Expressen även går under benämningen ”Crazy House”. ”Det påminner mest om en köttätande växt som låtsas vara ett hotell för att locka offer.”

På fjärde plats hamnar Dog Bark Park Inn, Idaho, ett bed-and-breakfast, som bjuder besökaren på underlig konst, femma är The Standard i New York, som kategoriseras som en hopplös byggnad, Magic Mountain Hotel, Chile, är sexa, First World Hotel, Malaysia, sjua, Ryugyong Hotel, Nordkorea, åtta, Hotel Spirit, Slovakien, nia, Inntel Amsterdam Zaandam, Nederländerna, tia. 

Och på elfte plats, på ful-hotell-listan i Expressens resetidning, placeras Grand Lisboa, Macao. ”Hotellet ser ut som ett misslyckat första utkast till en figur i Transformers. Så mycket kreativitet — så lite smak.”

ANNONS
ANNONS

LÄS HELA ARTIKELN:”Är det här världens 11 fulaste hotell?” » (Allt om resor i Expressen)