Dagens PS

Rika vd:n manar fattiga familjer att äta flingor till middag

Flingor till middag
Enligt Kelloggs vd har marknadsföringen att äta flingor till middag landat bra. Men kritiken har inte låtit vänta på sig. (Foto: Unsplash)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 29 feb. 2024Publicerad: 29 feb. 2024

Kelloggs vd tjänar fyra miljoner dollar om året och marknadsför flingor till middag för familjer som är under ekonomisk press. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När Kelloggs vd Gary Pilnick var med i CNBC:s ekonomiprogram ”Squawk on the Street” för att prata om höga matpriser berättade han att Kelloggs marknadsför flingor till middag för konsumenter som är under ekonomisk press. 

Flingor till middag landar bra 

När programledaren frågar Pilnick om att marknadsföra flingor till middag kan landa fel svarar han:

”Det tror vi inte. Det landar faktiskt riktigt bra just nu”, och fortsätter: 

”Över 25 procent av konsumtionen sker vid sidan av frukost. Stor del av konsumtionen är till middag och det fortsätter att växa. Spannmål till middag är förmodligen en trend nu och vi förväntar oss att det fortsätter eftersom konsumenterna är under press.” 

En anställd måste jobba i 96 år 

Kritiken har inte låtit vänta på sig, speciellt inte eftersom Kelloggs vd tjänar fyra miljoner dollar om året. Enligt Sky News säger den demokratiska senatorn Peter Welch att en anställd på Kelloggs måste arbeta i 96 år för att tjäna lika mycket som Gary Pilnick tjänar årligen. 

”Människor behöver inte äta flingor till middag utan företag måste sluta lura dem”, säger han. 

ANNONS

Kritik på X

Kritiken på sociala medier har heller inte låtit vänta på sig. På X har någon skrivit att Gary Pilnick ”bokstavligen borde hamna i helvetet för att ha hyllat konceptet ”flingor till middag.”

En annan har skrivit att skurkar som Gary Pilnick förmodligen inte har varit inne i en mataffär på decennier, enligt Sky News. 

Läs mer: Därför blir du inte mätt på ultraprocessad mat

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS